Συνηχήσεις 2016: σύγχρονη ελληνική μουσική δωματίου

Για δεύτερη χρονιά ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει τον καλλιτεχνικό θεσμό «Συνηχήσεις», αυτή τη φορά παρουσιάζοντας έργα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής δωματίου στη Μικρή Σκηνή της Στέγης (20/2)

Συνηχήσεις 2016: σύγχρονη ελληνική μουσική δωματίου

Για δεύτερη χρονιά ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει τον καλλιτεχνικό θεσμό «Συνηχήσεις», αυτή τη φορά παρουσιάζοντας έργα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής δωματίου στη Μικρή Σκηνή της Στέγης (20/2)

Στη φετινή εκδήλωση -και μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσίαση έργων και όπερας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών τον Δεκέμβριο του 2014-, Υπότροφοι του Ιδρύματος Ωνάση θα ερμηνεύσουν έργα Ελλήνων συνθετών που έχουν «θεμελιώσει» τους δρόμους της ελληνικής τέχνης και έχουν χαράξει τα διάφορα μονοπάτια της. Μέσα από την ομορφιά και τη μοναδικότητα της μουσικής δωματίου, αυτού του εξαιρετικά προσωπικού τρόπου δημιουργίας και έκφρασης, 9 ερμηνευτές θα συναντηθούν και θα μας δώσουν το στίγμα του «σήμερα» σε έργα 14 συνθετών, βασισμένα σε αριστουργηματικά κείμενα Ελλήνων και ξένων ποιητών, τα οποία θα πάρουν μορφή και θα ζωντανέψουν μέσα από τη φωνή, το πιάνο και τα πνευστά όργανα που έχουν επιλεχθεί για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Χρησιμοποιώντας στοιχεία που δηλώνουν την ελληνικότητα σε συνδυασμό με ματιές σύγχρονες και τεχνοτροπίες της παράδοσης της κλασικής μουσικής, οι συνθέτες σφραγίζουν τους προσωπικούς τους τρόπους δημιουργίας και έκφρασης. Μία παράσταση με στόχο να αναδείξει την ελληνική μουσική, να συμβαδίσει με τα δρώμενα του παρόντος και να δημιουργήσει τον οδηγό για περαιτέρω δημιουργία.

Πρόγραμμα – «Συνηχήσεις 2016» Υπότροφοι μουσικοί Άννα Αλεξοπούλου, σοπράνο Ζωή Ζενιώδη, πιάνο Λυδία Ζερβάνου, σοπράνο Νικόλαος Λαάρης, πιάνο Έλενα Λαζαρέτου, πιάνο Αντώνης Μπατσάκης, τενόρος Βασίλης Πριόβολος, φαγκότο Μαριάννα Ρηγάκη, σοπράνο Ελένη Σαββάνη, όμποε Συνθέτες που θα παρουσιαστούν: Κωνσταντία Γουρζή, Σπύρος Δεληγιαννόπουλος, Σπύρος Καζιάνης, Ευάγγελος Κοκκόρης, Ιάκωβος Κονιτόπουλος, Περικλής Κούκoς, Γιώργος Κουμεντάκης, Κωστής Κριτσωτάκης, Ντίνος Κωνσταντινίδης, Σπύρος Μάζης, Δημήτρης Μηνακάκης, Έλενα Πάπαρη, Μαριάννα Ρηγάκη, Ζάχος Τερζάκης Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ζωή Ζενιώδη Είσοδος Ελεύθερη (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δελτία εισόδου θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ένα δυναμικό συναυλιακό τετραήμερο έρχεται στο Jazzèt Music Hall

Ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα Jazz & Blues με ονόματα της εγχώριας και διεθνούς σκηνής θα βρείτε στο jazz club του Χαϊδαρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/02/2026

"Megadeth": Το νέο άλμπουμ των Megadeth τους οδήγησε στην κορυφή της Αμερικής

Tο κύκνειο άσμα των Megadeth παράλληλα εξελίσσεται σε παγκόσμια επιτυχία τους.

Ο Danny L Harle συνεργάζεται ξανά με τη Dua Lipa και ακούγεται παντού

Ο υποψήφιος για Grammy μουσικός, παραγωγός και συνθέτης κυκλοφόρησε το ντεμπούτο-άλμπουμ του "Cerulean", από το οποίο το κομμάτι "Two Hearts" -που αποτελεί τη νέα συνεργασία του με τη Dua Lipa- ακούγεται παντού.

Damon Albarn, Grian Chatten και Kae Tempest ενώνουν τις φωνές τους στο "Flags"

Σήμερα κυκλοφόρησε το σινγκλ από το πολυαναμενόμενο άλμπουμ "HELP(2)" με στόχο την στήριξη της War Child που παρέχει άμεση βοήθεια σε παιδιά που πλήττονται από συγκρούσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα καλύτερα έργα του Vangelis υπό το φως των κεριών

Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου μπορείτε να απολαύσετε μια μοναδική βραδιά κλασικής μουσικής στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, που θα σας καθηλώσει.

O Μίνως Μάτσας μοιράζεται κάποιες σκέψεις για τα αγαπημένα του τραγούδια

Επιστρέφει με live εμφανίσεις στο VOX, τις Δευτέρες 2 & 16 Μαρτίου.

Οι Αλένα Μπάεβα και Βαντίμ Χολοντένκο έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής

Την Κυριακή 1 Μαρτίου στις 12:00 μας περιμένει ένα πρόγραμμα υψηλών αντιθέσεων και εκφραστικής έντασης, που διατρέχει τρεις διαφορετικούς μουσικούς κόσμους.