Συνηχήσεις 2016: σύγχρονη ελληνική μουσική δωματίου

Για δεύτερη χρονιά ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει τον καλλιτεχνικό θεσμό «Συνηχήσεις», αυτή τη φορά παρουσιάζοντας έργα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής δωματίου στη Μικρή Σκηνή της Στέγης (20/2)

Συνηχήσεις 2016: σύγχρονη ελληνική μουσική δωματίου

Για δεύτερη χρονιά ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει τον καλλιτεχνικό θεσμό «Συνηχήσεις», αυτή τη φορά παρουσιάζοντας έργα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής δωματίου στη Μικρή Σκηνή της Στέγης (20/2)

Στη φετινή εκδήλωση -και μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσίαση έργων και όπερας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών τον Δεκέμβριο του 2014-, Υπότροφοι του Ιδρύματος Ωνάση θα ερμηνεύσουν έργα Ελλήνων συνθετών που έχουν «θεμελιώσει» τους δρόμους της ελληνικής τέχνης και έχουν χαράξει τα διάφορα μονοπάτια της. Μέσα από την ομορφιά και τη μοναδικότητα της μουσικής δωματίου, αυτού του εξαιρετικά προσωπικού τρόπου δημιουργίας και έκφρασης, 9 ερμηνευτές θα συναντηθούν και θα μας δώσουν το στίγμα του «σήμερα» σε έργα 14 συνθετών, βασισμένα σε αριστουργηματικά κείμενα Ελλήνων και ξένων ποιητών, τα οποία θα πάρουν μορφή και θα ζωντανέψουν μέσα από τη φωνή, το πιάνο και τα πνευστά όργανα που έχουν επιλεχθεί για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Χρησιμοποιώντας στοιχεία που δηλώνουν την ελληνικότητα σε συνδυασμό με ματιές σύγχρονες και τεχνοτροπίες της παράδοσης της κλασικής μουσικής, οι συνθέτες σφραγίζουν τους προσωπικούς τους τρόπους δημιουργίας και έκφρασης. Μία παράσταση με στόχο να αναδείξει την ελληνική μουσική, να συμβαδίσει με τα δρώμενα του παρόντος και να δημιουργήσει τον οδηγό για περαιτέρω δημιουργία.

Πρόγραμμα – «Συνηχήσεις 2016» Υπότροφοι μουσικοί Άννα Αλεξοπούλου, σοπράνο Ζωή Ζενιώδη, πιάνο Λυδία Ζερβάνου, σοπράνο Νικόλαος Λαάρης, πιάνο Έλενα Λαζαρέτου, πιάνο Αντώνης Μπατσάκης, τενόρος Βασίλης Πριόβολος, φαγκότο Μαριάννα Ρηγάκη, σοπράνο Ελένη Σαββάνη, όμποε Συνθέτες που θα παρουσιαστούν: Κωνσταντία Γουρζή, Σπύρος Δεληγιαννόπουλος, Σπύρος Καζιάνης, Ευάγγελος Κοκκόρης, Ιάκωβος Κονιτόπουλος, Περικλής Κούκoς, Γιώργος Κουμεντάκης, Κωστής Κριτσωτάκης, Ντίνος Κωνσταντινίδης, Σπύρος Μάζης, Δημήτρης Μηνακάκης, Έλενα Πάπαρη, Μαριάννα Ρηγάκη, Ζάχος Τερζάκης Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ζωή Ζενιώδη Είσοδος Ελεύθερη (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δελτία εισόδου θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Πανελλήνια πρώτη για το αριστούργημα του Leonard Bernstein "Candide" στο Μέγαρο Μουσικής

Ο πολυτάλαντος Γιώργος Πέτρου διευθύνει, σκηνοθετεί και μεταφράζει το έργο του θρυλικού μαέστρου και συνθέτη, σε μορφή δραματοποιημένης συναυλίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/01/2026

Η "Τετραλογία" του Δημήτρη Μαραμή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τέσσερα εμβληματικά μουσικοθεατρικά έργα σε μια συμφωνική εμπειρία αφιερωμένη στη μνήμη του Άρη και της Λίλιαν Βουδούρη.

Οι Viagra Boys και η Ecca Vandal θα πλαισιώσουν τους Limp Bizkit στο Release Athens

Το εκρηκτικό post-punk γκρουπ από τη Σουηδία και η ανερχόμενη καλλιτέχνιδα από την Αυστραλία θα ζεστάνουν το κοινό, προετοιμάζοντάς το για την εμφάνιση των headliners Limp Bizkit.

Στο Ολύμπια, με συναυλίες για κάθε μουσικό γούστο

Οι προτάσεις για τον μήνα εκτείνονται από αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη και μουσικές του Μάνου Χατζηδάκι ως βρετανική τζαζ και τραγούδια του 16ου και 17ου αιώνα.

Οι "συμφωνικές βραδιές" στο Ωδείο Αθηνών συνεχίζονται τον Ιανουάριο

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται τη Maria Keller και τον Matthias Balzat "στον απόηχο της γιορτής".

Μια women only παράσταση έρχεται στο Christmas Theater για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Στη σκηνή θα βρεθούν μοναδικές ερμηνεύτριες για να αποδώσουν τραγούδια και κείμενα που έχουν γραφτεί αποκλειστικά από γυναίκες.

Οι μεγάλες συναυλίες του 2026 στην Αθήνα

Από sold-out shows μέχρι τα φεστιβάλ με διεθνή line-up, τα λάιβ για τα οποία ανυπομονούμε ήδη να καλοκαιριάσει.