Ποπ αραβουργήματα από την Yasmine Hamdan

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρόσωπα της σύγχρονης διεθνικής μουσικής σκηνής έρχεται και πάλι εδώ στη 1/11, στο «Gazarte». 

Ποπ αραβουργήματα από την Yasmine Hamdan

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρόσωπα της σύγχρονης διεθνικής μουσικής σκηνής έρχεται και πάλι εδώ στη 1/11, στο «Gazarte». 

Ποπ αραβουργήματα από την Yasmine Hamdan - εικόνα 1

Μερικά απλά στοιχεία και η εντυπωσιακή καλοκαιρινή της εμφάνιση στο Resistance Festival κάνουν τη Yasmine Hamdan ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρόσωπα της σύγχρονης διεθνικής μουσικής σκηνής. Τη μάθαμε κυρίως μέσα από την παρουσία της στην ταινία «Only lovers left alive» του Τζιμ Τζάρμους και, ψάχνοντας λίγο πιο πίσω, ανακαλύψαμε το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ, που φέρει και το όνομά της (η επανέκδοσή του έχει τον τίτλο «Ya Nass»). Μια πανέμορφη ηλεκτρική pop, με όλο το χρώμα και το αίσθημα του αραβικού κόσμου, ξεχύνεται και μας πλημμυρίζει – και αυτό μας πάει ακόμη πιο πίσω, στο άλμπουμ «Arabology» με τον παραγωγό Mirwais, και πιο πριν στον καίριο ρόλο της στην εναλλακτική μουσική σκηνή της Βηρυτού με το γκρουπ Soapkills. Η Yasmine έρχεται και πάλι εδώ στη 1/11, στο «Gazarte». 

Περισσότερες πληροφορίες

Yasmine Hamdan

  • Rock-pop-folk

Η Λιβανέζα τραγουδίστρια/τραγουδοποιός με τη βελούδινη φωνή συνδυάζει περίτεχνα τη σύγχρονη electro-folk pop ενορχήστρωση με τους παραδοσιακούς ήχους της Ανατολής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Έναρξη για το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής με την "Ουράνια Πολιτεία"

Σε ένα τριήμερο, περισσότερες από 55 εκδηλώσεις δημιουργούν μια ατμόσφαιρα κατάνυξης μέσα από πρωτότυπες προσεγγίσεις του θείου δράματος.

29/04/2024

Επιπλέον ημερομηνία για τους Still Corners

Η πρώτη συναυλία τους στο "Gagarin" έχει ήδη γίνει sold out.

Βαγγέλης Γερμανός & Διονύσης Τσακνής στο "Άλσος": Μια υπέροχη βραδιά "δικού μας rock"

"Κάθε Πράμα στον Καιρό του" λέγεται η παράσταση που ανεβάζουν παρέα, ανά σποραδικά διαστήματα. Εκείνοι, πάντως, αποδεικνύουν επί σκηνής ότι είναι "παντός καιρού", ενώ θυμίζουν και την ουσία ενός ηλεκτρικού τραγουδιού που μπορεί να γεννήθηκε από τα αγγλοαμερικάνικα διδάγματα, μα έγινε, τελικά, πλήρως ελληνικό.

Jlin: Λίγο έλειψε να αρχίσουμε τον χορό στο "Ωδείο Αθηνών"

Στον δεύτερό της ερχομό στην Αθήνα –και όχι πρώτο, όπως γράφτηκε αλλού– η Αμερικανίδα δημιουργός έδωσε μια εκπληκτική ηλεκτρονική συναυλία, που, παρά την υπέροχη εγκεφαλική της διάσταση, έκανε και τα πόδια μας να "καίγονται", με αποτέλεσμα ο κόσμος να τη ραίνει με ιαχές ενθουσιασμού, που την έκαναν να χαμογελά πάνω από τον εξοπλισμό της.

Πού ταξιδεύουν οι Πυξ Λαξ αυτό το καλοκαίρι;

Δείτε τις στάσεις της περιοδείας τους, που ξεκινά από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Viva la musica! Στο καλειδοσκόπιο του συναυλιακού καλοκαιριού

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το καλοκαίρι δεν έχει "κάτι για όλους". Mας αποζημιώνει όμως με πληθώρα διεθνών καλλιτεχνών που έρχονται στην Αθήνα φορτσάτοι.

Ξεκινά η προπώληση για την "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι στο Ηρώδειο

Η "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα, είναι η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για το 2024.