Όσκαρ 2018: τα highlights της τελετής

Οι αιχμές του Jimmy Kimmel, οι φορτισμένες συναισθηματικά και πολιτικά στιγμές και το έπαθλο που κέρδισε ο βραβευμένος ο οποίος έβγαλε τον συντομότερο λόγο.

Όσκαρ 2018: τα highlights της τελετής

Από το jet ski-έπαθλο στον βραβευμένο που θα έβγαζε τον συντομότερο ευχαριστήριο λόγο μέχρι τον Guillermo del Toro, ο οποίος τσέκαρε το φάκελο με το όνομα της καλύτερης ταινίας για να μην επαναληφθεί το περσινό παρατράγουδο, και τη Frances McDormand (Όσκαρ α΄ γυναικείου ρόλου για το «Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι») σε κατάσταση υπεραερισμού να ζητάει από όλες τις υποψήφιες να σηκωθούν όρθιες για να δηλώσουν ότι οι γυναίκες έχουν ιστορίες να αφηγηθούν και projects που αξίζει να χρηματοδοτηθούν από τη βιομηχανία του θεάματος, η επετειακή 90ή τελετή απονομής των Όσκαρ ήταν ένα γεγονός το οποίο πέρασε αβίαστα τα pop κινηματογραφικά ορόσημα της περασμένης χρονιάς αλλά και απορρόφησε συνειδητοποιημένα τους κλυδωνισμούς από τις αποκαλύψεις για τον Harvey Weinstein και άλλους μεγαλο-παράγοντες.

Οι υποψήφιες της φετινής χρονιάς σηκώνονται όρθιες έπειτα από το κάλεσμα της Frances McDormand:



Τον τόνο έδωσε από τον ισορροπημένο εναρκτήριο μονόλογο ο οικοδεσπότης Jimmy Kimmel. Για δεύτερη χρονιά σ’ αυτόν το ρόλο (και, γιατί όχι, και του χρόνου;), ο late-night παρουσιαστής έκανε τα απαραίτητα αστεία για τους παρευρισκόμενους στις πρώτες σειρές – για τον νεαρότατο υποψήφιο Timothée Chalamet είπε ότι χάνει τη σειρά κινουμένων σχεδίων «PAW Patrol» ώστε να βρίσκεται στην τελετή και για την 21η υποψηφιότητα της Meryl Streep ότι το διάστημα 1992-1995 που δεν ήταν υποψήφια… βρισκόταν στη φυλακή. Πολιτικά αιχμηρός και επίκαιρος, ανέφερε ότι χάρη στον Guillermo del Toro «θα θυμόμαστε πάντα ότι την περασμένη χρονιά οι άντρες τα πήγαν τόσο άσχημα ώστε οι γυναίκες άρχισαν να βγαίνουν με ψάρια» κι ότι ο Όσκαρ είναι ο πιο αξιαγάπητος και αξιοσέβαστος στο Χόλιγουντ γιατί κρατάει τα χέρια του εκεί που μπορείς να τα δεις και δεν έχει πέος («Αυτό είναι το είδος των αντρών που χρειαζόμαστε περισσότερο σ’ αυτή την πόλη»). Στο τέλος, προέτρεψε τους βραβευμένους να μιλήσουν από την καρδιά τους και να αδράξουν την ευκαιρία για να υπενθυμίσουν σε εκατομμύρια ανθρώπους σημαντικά ζητήματα όπως τα ίσα δικαιώματα και η μεταχείριση – συγκεκριμένα ζήτησε ανοιχτά να ενθαρρύνουν τον κόσμο να συμμετέχει στην πορεία των «απίθανων» μαθητών του λυκείου στο Πάρκλαντ όπου σημειώθηκε πριν από δυο βδομάδες το πιο φονικό μακελειό σε σχολικό χώρο.

Ο εναρκτήριος μονόλογος του Jimmy Kimmel:



Στο κάλεσμα του Jimmy Kimmel ανταποκρίθηκαν οι ηθοποιοί Tiffany Haddish και Maya Rudolph που κρατώντας τις γόβες στα χέρια «καθησύχασαν» όσους αναρωτιούνται αν τα Όσκαρ έχουν γίνει πολύ «αφρο-αμερικανικά» λέγοντας ότι «υπάρχουν πάρα πολύ λευκοί που θα ακολουθήσουν», η Keala Settle με μια φορτισμένη και γεμάτη αυτοπεποίθηση εκτέλεση του υποψήφιου για Όσκαρ τραγουδιού «This is me», οι κλασάτες Jane Fonda (με Balmain) και Helen Mirren (στυλωμένη από το σφηνάκι τεκίλας που είχε πιει στο κόκκινο χαλί) και, βέβαια, η Frances McDormand. Οι άσοι που έβγαλαν από το μανίκι οι παραγωγοί της τελετής και ο Jimmy Kimmel ήταν ένα ασπρόμαυρο εισαγωγικό βίντεο που έμοιαζε με επίκαιρα του περασμένου αιώνα, η απροειδοποίητη εισβολή των Lin-Manuel Miranda, Margot Robbie και Gal Gadot σε παραπλήσιο κινηματογράφο για να μοιράσουν σνακ στους θεατές, ο Lakeith Stanfield από το «Τρέξε!» που θα τρομοκρατούσε όποιον βραβευμένο μακρηγορούσε φωνάζοντάς του «Get out!» και το βίντεο In Memoriam με τον Eddie Vedder να ερμηνεύει το «Room at the top» του Tom Petty. Μοναδική κραυγαλέα αστοχία το σκηνικό, που για κάποιους θα ταίριαζε σε θεατρικό ανέβασμα του «Frozen», ενώ η Jane Fonda το παρομοίασε με το Orgasmatron από την «Barbarella».

Σήμερα Δευτέρα 5 Μαρτίου θα επαναληφθούν με υπότιτλους το preshow (21:00) και η τελετή (22:00) στο COSMOTE CINEMA 1HD. Αύριο Τρίτη 6 Μαρτίου θα μεταδοθούν σε επανάληψη με υπότιτλους από το COSMOTE CINEMA οι αφίξεις στο κόκκινο χαλί (18:30), ενώ στη συνέχεια θα κάνει πρεμιέρα βίντεο με το κόκκινο χαλί των νικητών (20:20).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.