3 πράγματα να κάνεις με τα παιδιά αυτήν την εβδομάδα (28/4-4/5)

Περάστε την Πρωτομαγιά με τα παιδιά στο ΚΠΙΣΝ και το ΣΚ σας στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

ΚΠΙΣΝ Πρωτομαγιά face painting

Παρακάτω θα βρείτε τρεις προτάσεις μας για να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί με τα παιδιά την εβδομάδα 28/4-4/5. Οι ιδέες μας περιλαμβάνουν Πρωτομαγιά στο ΚΠΙΣΝ και ένα ΣΚ στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Διαβάστε στη συνέχεια περισσότερες πληροφορίες.

Πέμπτη 1η Μαΐου - Πρωτομαγιά με τα μικρά στο "Νιάρχος"

Το Πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού-Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" γεμίζει παιδικά γέλια με πολλές δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για τους μικρούς επισκέπτες. Στις 12 μ.μ. ξεκινά η Bubble Parade στο Ξέφωτο, μια παρέλαση με χιλιάδες σαπουνόφουσκες από τους La Petite Marguerite. Από τις 11 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ., το Face Painting στο Park Kiosk μεταμορφώνει τα παιδικά πρόσωπα σε πολύχρωμους καμβάδες, γεμάτους λουλούδια και ανοιξιάτικα σχέδια, σε μια δράση ανοιχτής ροής με σειρά προτεραιότητας από τους Moutzoures. Ακόμα, από τις 11.30 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ., στον Πευκώνα πραγματοποιείται η εικαστική δράση Μαγιάτικα Καπέλα. Τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους μοναδικά καπέλα στολισμένα με χρώματα και λουλούδια, εμπνευσμένα από την παράδοση του μαγιάτικου στεφανιού. Τη δράση σχεδιάζει και υλοποιεί η εικαστικός Μάρω Μιχαλακάκου, με την υποστήριξη των Καρολίνα Γκάντια και Κωνσταντή Σαφού.

Είσοδος ελεύθερη για όλες τις δράσεις.

Σάββατο 3 Μαΐου - Παραμυθοσάββατο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Ένα βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών που θα εισάγει τους μικρούς μας φίλους στον κόσμο της τέχνης και της δημιουργίας. Γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία θα μας ταξιδεύουν κάθε Σάββατο στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από ομαδικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι, messy και sensory play αλλά και μοναδικές κατασκευές τα παιδιά έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες ενώ παράλληλα καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Σάββατο 3 Μαΐου, στις 12:00: Ανάποδα, του Θοδωρή Παπαϊωάννου.
Ένα διασκεδαστικό βιωματικό εργαστήρι για τον κόσμο των εντόμων.

  • Κόστος Συμμετοχής: 12€
  • Οι θέσεις είναι περιορισμένες.
  • Προτεραιότητα σε κρατήσεις κύκλων.
  • Απαραίτητη η συμπλήρωση φόρμας συμμετοχής
  • Για την εξασφάλιση της θέσης απαραίτητη είναι η προπληρωμή
  • Υπάρχει έκπτωση για αδέρφια
  • Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο.
  • Σε περίπτωση μη συμμετοχής στο εργαστήριο, αναπλήρωση γίνεται μόνο στο αμέσως επόμενο.
  • Διάρκεια: 60 λεπτά

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Aναστασία Ιορδάνη

Περισσότερες πληροφορίες στο ekedisy.gr.

Κυριακή 4 Μαΐου - Πειράματα στον "ατμό" των εξελίξεων

Ένα νέο εργαστήρι περιμένει τους μικρούς φίλους του Μουσείου Σχολικής Ζωής κι Εκπαίδευσης. Ένα εργαστήρι γεμάτο Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική και ρομποτική θα καταπλήξει τους επίδοξους επιστήμονες και θα τους οδηγήσει σε επιστημονικά μονοπάτια με πυξίδα την Τέχνη και οδηγό τις βασικές αρχές της STEAM εκπαίδευσης.

Κυριακή 04 Μαΐου στις 11:00: Λουλούδια στην Πλάκα
Ένα εργαστήριο όπου τα παιδιά θα μελετήσουν τη δομή των λουλουδιων και θα παρατηρήσουν με μεγεθυντικους φακούς και μικροσκόπια τα μέρη τους.

  • Κόστος Συμμετοχής: 12€ (ο κύκλος 2 εργαστηρίων Μαΐου 20€)
  • Οι θέσεις είναι περιορισμένες.
  • Προτεραιότητα σε κρατήσεις κύκλων.
  • Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής
  • Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή
  • Έκπτωση για τα αδέρφια
  • Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο.
  • Οι συνοδοί παραμένουν εκτός του χώρου του εργαστηρίου
  • Σε περίπτωση μη συμμετοχής στο εργαστήριο, αναπλήρωση γίνεται μόνο στο αμέσως επόμενο.
  • Διάρκεια: 60 λεπτά

Σχεδιασμός, Επιστημονική επιμέλεια & Εμψύχωση: Χαρίκλεια Θεοδωράκη

Περισσότερες πληροφορίες στο ekedisy.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Οι νικητές του διαγωνισμού ζωγραφικής της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας

20 νικητές επιλέχθηκαν από 1.514 έργα συνολικά έργα τα οποία θα τυπωθούν στις χριστουγεννιάτικες κάρτες της Πρεσβείας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2025

Σάρα Τοσκάνο, Μυρτώ Δεληβοριά, τι είναι οικογένεια για εσάς;

Η συγγραφέας και η εικονογράφος της νέας παιδικής λογοτεχνικής σειράς "Η οικογένειά μου είναι... ο κόσμος μου" από τις εκδόσεις Καστανιώτη μιλούν στο "α" για τα νέα τους βιβλία.

Τι είναι αυτό που κάνει μια παιδική παράσταση να ξεχωρίζει;

Είδαμε την ευρηματική παιδική παράσταση "Τι είναι αυτο" της Στέλλας Σερέφογλου στο Θέατρο Σταθμός για τις λεπτές αποχρώσεις της (αδελφικής) αγάπης.

Όλα όσα σε περιμένουν στον Ελληνικό Κόσμο αυτές τις γιορτές

Η μαγεία των Χριστουγέννων έρχεται στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" με πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα.

"Στα μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο", ο Χρήστος Νικολάου ζωντανεύει το παιδί μέσα μας

Στη μαγική παράσταση "Τα μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο", ο πρωταγωνιστής Χρήστος Νικολάου αποκαλύπτει πώς ο ρόλος έγινε προσωπικό ταξίδι επιστροφής στη φαντασία, στην παιδική αθωότητα και στη δύναμη της αγάπης που ενώνει και μεταμορφώνει.

Δεκέμβριος στο Craft It με το πιο γιορτινό πρόγραμμα, γεμάτο με χριστουγεννιάτικες δημιουργίες

Το Craft It εμπλουτίζει το εβδομαδιαίο του πρόγραμμα με extra festive χριστουγεννιάτικες δράσεις και συνεργασίες.

Χριστουγεννιάτικα πειράματα για παιδιά στον Άγιο Δημήτριο

Παιχνίδι και μάθηση συνδυάζονται σε ένα κυριακάτικο εργαστήριο γεμάτο με ανακαλύψεις στο Μουσείο Πειραμάτων.