"Μικρές Κυρίες": Το αγαπημένο μυθιστόρημα των νεανικών μας χρόνων σε έξτρα εορταστικές παραστάσεις

Η συγκινητική παράσταση της Αθηνάς Χατζηαθανασίου στο θέατρο Αλάμπρα ζωντανεύει το κλασικό λογοτεχνικό έργο της Λουίζα Μέι Άλκοτ με έναν νεανικό θίασο.

Μικρές Κυρίες από Αθηνά Χατζηαθανασίου 2024-25 Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

"Του θεάτρου η σκηνή είναι μικρή αλλά όλα τα χωράει" τραγουδούν οι "Μικρές Κυρίες" στην νοσταλγική όσο και συγκινητική παράσταση της Αθηνάς Χατζηαθανασίου που βασίζεται στο κλασικό νεανικό μυθιστόρημα της Λουίζα Μέι Άλκοτ, το οποίο "γράφτηκε το 1868 και είναι σαν να γράφτηκε σήμερα. Δεν είναι ένα έργο για κορίτσια. Είναι για όλους". Οι αδελφές Μαρτς -η Τζο, με την αγάπη της για τη γραφή και την ανεξάρτητη φύση της, το alter ego της συγγραφέως, η ματαιόδοξη Μεγκ που απαρνείται κάθε καταξίωση για την αληθινή αγάπη, η ευαίσθητη και δοτική Μπεθ και η μικρότερη Έιμι, μια φιλόδοξη καλλιτεχνική φύση- δίνουν το πρωινό τους και τα λίγα χρήματα που έχουν μαζέψει σε μια οικογένεια και αυτή η πράξη καλοσύνης φέρνει στη ζωή τους τον Λόρι και τον παππού του τον κύριο Λόρενς, αλλά και τον κύριο Μπρουκ. Κάπως έτσι ξεκινούν νέες περιπέτειες που θα αλλάξουν τη ζωή τους μια για πάντα, καθώς πορεύονται στο δρόμο για την ενηλικίωση, μαθαίνοντας για τις διαχρονικές αξίες της ζωής. 

Μικρές Κυρίες από Αθηνά Χατζηαθανασίου
Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Μικρές Κυρίες από Αθηνά Χατζηαθανασίου
Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Πρωταγωνιστούν οι Ελίζα Αποστόλου, Ειρήνη Δένδη, Γιώργος Λιάκος, Κατερίνα Μηλιώτη, Πωλίνα Μπέτση, Αντουανέτα Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Ρόδης. Η μουσική είναι του Ανδρέα Αναγνωστόπουλου, τα ηχοτοπία των Incirrina, τα σκηνικά της Ανδρονίκης Τσαγκαράκου, τα κοστούμια των Ευγενίας Βησσαρίου και Δήμητρας Τσουκάτου, ενώ την κίνηση επιμελείται η Ελένη Παπαϊωάννου. Η παράσταση παίζεται εκτός από τις Κυριακές και την Πέμπτη 26/12 και Δευτέρα 6/1/25, στις 12 μ. 

Αλάμπρα, Στουρνάρη 53, Εξάρχεια, 2105220120. 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μικρές κυρίες

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 90 '

Το αγαπημένο μυθιστόρημα των παιδικών και εφηβικών μας χρόνων με φόντο τον Αμερικανικό Εμφύλιο, ένας ύμνος στην οικογένεια, την αγάπη και τη φιλία με κεντρικές ηρωίδες τις αδελφές Μεγκ, Τζο, Μπεθ και Έιμι, ζωντανεύει στη σκηνή. Το αριστούργημα της Λουίζα Μέι Άλκοτ και ένα από πιο δημοφιλή λογοτεχνήματα όλων των εποχών μάς υπενθυμίζει διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες, ιδωμένες μέσα από το πέρασμα της εφηβείας στην ενηλικίωση, εκεί που η ταυτότητα του καθενός ορίζεται από τις επιλογές του. Μια διαδρομή προς την ενηλικίωση και την αυτογνωσία και μια ιστορία αγάπης και αλληλεγγύης συνάμα είναι οι “Μικρές κυρίες”. Η ματαιόδοξη Μεγκ απαρνείται κάθε καταξίωση για την αληθινή αγάπη, η Έιμυ που αγαπά κάθε τι υλικό, μέσα από τη δική της διαδρομή, συνειδητοποιεί τι είναι τελικά σημαντικό, η δοτική Μπεθ γίνεται παράδειγμα αλληλεγγύης και η επαναστάτρια Τζο, σαν άλλη Βιρτζίνια Γουλφ, αντιστέκεται στα βάρη που της φορτώνει η κοινωνία και γίνεται συγγραφέας και σύμβολο ανεξαρτησίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ένα παιδικό βιβλίο - έκπληξη για τη βαλίτσα των διακοπών

Η Αθηνά Καφετζή παρουσιάζει ένα ξεχωριστό βιβλίο από τις εκδόσεις Πατάκη, που μιλά για την αναζήτηση της ευτυχίας μέσα από τα υλικά αγαθά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/07/2026

Θέατρο για παιδιά | Με ποιους ήρωες θα περάσουν τα παιδιά το καλοκαίρι;

Πάνω από 10 παιδικές θεατρικές παραστάσεις συνεχίζουν την περιοδεία τους στα ανοιχτά θέατρα το καλοκαίρι του 2026, φέρνοντας στη σκηνή αξιαγάπητους ήρωες.

Δύο τελευταίες στάσεις για τον Αρσέν Λουπέν των παιδιών το καλοκαίρι

Ο αινιγματικός ήρωας Αρσέν Λουπέν λύνει το μυστήριο της κούφιας βελόνας κι εσύ… αποφασίζεις το τέλος στην παράσταση που συνεπήρε μικρούς και μεγάλους το χειμώνα και τώρα βγαίνει σε περιοδεία.

Αποκλειστικό: Στο "In Motion" τα αγάλματα δραπετεύουν κι έρχονται στο Θέατρο Εν Αθήναις

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι θα συνέβαινε αν τα αγάλματα σε ένα μουσείο αποφάσιζαν ξαφνικά να "το σκάσουν" και να αναζητήσουν τη δική τους περιπέτεια;

Μια αξέχαστη εμπειρία διανυκτέρευσης για παιδιά στο Μουσείο Κοτσανά

Παιχνίδι, γρίφοι, διανυκτέρευση και το ξυπνητήρι του Πλάτωνα περιμένουν τους μικρούς εξερευνητές στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.

Η Πέππα μαθαίνει στα παιδιά τη σημασία της στοματικής υγιεινής μέσα από μια νέα περιπέτεια

Οι εκδόσεις Anubis παρουσιάζουν το νέο παιδικό βιβλίο "Peppa Pig: Η Πέππα και το Εργοστάσιο Οδοντόκρεμας"που μαθαίνει στα παιδιά για τη φροντίδα των δοντιών.

Διακοπές με τη Μάγια τη Μέλισσα ή τη Μάσα και τον αρκούδο;

Η Μάσα και ο Αρκούδος και η Μάγια η Μέλισσα βγαίνουν σε περιοδεία το καλοκαίρι του 2026. Ποιοι είναι οι επόμενοι σταθμοί για τις δύο παραστάσεις θεάτρου για παιδιά;