Συνεχίζει μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου ο καραγκιοζοπαίκτης Τάσος Κώνστας στο Πάρκο Φλοίσβου

Η συνήθεια που έγινε λατρεία εδώ και πολλά καλοκαίρια συνεχίζει να μας χαρίζει μοναδικές στιγμές γέλιου και ξεγνοιασιάς παρέα με τον Καραγκιόζη.

Ο Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα ©Elias Moraitis

Στο μόνιμο θερινό του στέκι στο Πάρκο Φλοίσβου, ο "Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα" συνεχίζει να κερνάει γέλιο στους θεατές για ένα ακόμα καλοκαίρι. Το μοναδικό θερινό θέατρο σκιών, που δημιούργησε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, αποτελεί εδώ και δεκατρία καλοκαίρια πόλο έλξης για καραγκιοζόφιλους κάθε ηλικίας. 

Οι αγαπημένοι χάρτινοι ήρωες παίρνουν ζωή στα χέρια του έμπειρου καραγκιοζοπαίχτη Τάσου Κώνστα, που μετρά εικοσιπέντε χρόνια πίσω από τον μπερντέ. "Οι φιγούρες είναι εκεί και παίζουν για όλους, έχουν κάτι να πουν στον καθένα ξεχωριστά. Ο Καραγκιοζοπαίχτης παίζει για όλους, έχει κάτι να πει στον καθένα ξεχωριστά. Η παράσταση πρέπει να έχει να "δώσει" σε όλους, αλλιώς γιατί γίνεται;" είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του στο "α".

Διαβάστε Επίσης

Χιούμορ, σάτιρα, παραδοσιακές και νέες κωμωδίες μας ταξιδεύουν στο χθες και το σήμερα του ελληνικού θεάτρου σκιών, σε ένα όμορφο και δροσερό καλοκαιρινό περιβάλλον. Ο Τάσος Κώνστας με τους χάρτινους πρωταγωνιστές του, χαρίζουν άφθονο γέλιο στα παιδιά ηλικίας από 3 ετών μέσα από διασκευασμένες κωμωδίες με καλοκαιρινή αύρα, χιούμορ και εκλεπτυσμένη σάτιρα. Με βάση πάντα την παράδοση αλλά και με τις απαραίτητες προσαρμογές στην σημερινή εποχή, το θέαμα του Τάσου Κώνστα αφορά κάθε γενιά και κάθε ηλικία, επικοινωνώντας ουσιαστικά με το κοινό με τα πιο απλά και αληθινά. 

Θέατρο Σκιών Τάσου Κώνστα

Ο Τάσος Κώνστας, μαθήτευσε δίπλα στον Ευγένιο Σπαθάρη και συνεργάστηκε μαζί του επί σκηνής. Εδώ και χρόνια δημιουργεί τις δικές του φιγούρες και παραστάσεις Καραγκιόζη και από το 1999 παίζει μόνιμα στο θεατράκι που ίδρυσε, τις "Φιγούρες & Κούκλες" στην Πλάκα, το οποίο το 2018 μεταφέρθηκε και λειτουργεί σε νέο χώρο στο Παλαιό Φάληρο.

Προπώληση εισιτηρίων από το more.com εδώ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Καραγκιόζης στον Φλοίσβο

  • Θέατρο Σκιών
  • Διάρκεια: 50 '

Στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών Παλαιού Φαλήρου στο Πάρκο Φλοίσβου δίπλα στη θάλασσα θα βρίσκεται για δωδέκατη χρονιά φέτος ο Τάσος Κώνστας με τις «Φιγούρες & Κούκλες» και το πλούσιο ρεπερτόριό του από διασκευασμένες παραδοσιακές κωμωδίες με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη, που εμπλουτίζει πάντα με σάτιρα και αυτοσχεδιασμό, αλλά και νέα έργα που εμπνέεται από την επικαιρότητα. Ο γνωστός καραγκιοζοπαίκτης κλείνει 25 χρόνια πορείας έχοντας μαθητεύσει δίπλα στον Ευγένιο Σπαθάρη, ο οποίος του έλεγε χαρακτηριστικά ότι «Καλύτερα να πει ο θεατής ήθελα λίγο ακόμα, παρά να κοιτάξει το ρολόι του έστω και μια φορά». Με βάση αυτή τη φιλοσοφία και με όχημα την παράδοση, ο Τάσος Κώνστας παρουσιάζει ένα διαφορετικό έργο κάθε βράδυ, ανανεώνοντας τη σύγχρονη πορεία του λατρεμένου λαϊκού ήρωα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.