Η "Πουπουλένια Πολιτεία" ξανά στη σκηνή του θεάτρου 104

Μια διαδραστική παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

Πουπουλένια Πολιτεία © Χρήστος Συμεωνίδης

Η Σοφία Παπαδοπούλου εμπνέεται από τους "’Όρνιθες" του Αριστοφάνη, δανείζεται καίρια στοιχεία του κειμένου και φτιάχνει ένα σύγχρονο παραμύθι που ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και το όνειρο, την "Πουπουλένια πολιτεία". Η παράσταση της ομάδας των Πέντε Εποχών συνεχίζεται στο θέατρο 104 από 29 Ιανουαρίου. 
Το συνέδριο των πουλιών, η οικοδόμηση μιας ονειρικής πολιτείας, αλλά και η εισβολή τριών γκροτέσκο φιγούρων (ενός Ιnfluencer, ενός Tik Toker, και ενός Traper που τον λένε "Ταααα- Περ") θα αποτελέσουν τα κομβικά σημεία μιας παράστασης βιωματικού χαρακτήρα για παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω, τα οποία μπορούν να συμμετάσχουν στην εξέλιξη της ιστορίας φορώντας "φτερά" που θα τους δώσουν οι ηθοποιοί κατά την είσοδο τους στο θέατρο. Παίζουν οι Μαρία Κωνσταντά, Μάρω Καραγεώργου, Ορφέας Αλπανίδης και Σοφία Παπαδοπούλου.

Πουπουλένια Πολιτεία
© Χρήστος Συμεωνίδης

Η "Πουπουλένια πολιτεία" είναι μια παράσταση με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, μάσκες, πρωτότυπη ζωντανή μουσική και τραγούδια που με την τεχνική του σωματικού θεάτρου και του θεατρικού παιχνιδιού, δίνει στα παιδιά καίριο ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Η αξία της ειρήνης, της πραγματικής φιλίας και της ανακάλυψης του τι πραγματικά χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι είμαι μερικά μόνο από τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται η παράσταση με στόχο έναν καλύτερο κόσμο.

Πουπουλένια Πολιτεία
© Χρήστος Συμεωνίδης

Η υπόθεση

Τα πουλιά αποφασίζουν να χτίσουν μια χώρα που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για μια ευτυχισμένη ζωή! Τα καταφέρνουν… Όταν όμως φήμη της πολιτείας εξαπλώνεται στην Γη, άνθρωποι με παράξενες συμπεριφορές και συνήθειες αρχίζουν να καταφθάνουν και με πολύ χιούμορ προκαλούν μπερδέματα και άγρια διαμάχη στη μέχρι τώρα ειρηνική κοινωνία! Οι όμορφες μέρες στην πολιτεία των πουλιών μοιάζουν να ανήκουν στο παρελθόν! Οι ισορροπίες αρχίζουν να αλλάζουν! Τα πουλιά βλέπουν το όνειρο να καταρρέει και κινδυνεύουν να χάσουν ότι έχτισαν μέχρι τώρα …Μέχρι και τα φτερά τους! Άραγε θα καταφέρουν τα πουλιά να επαναφέρουν την ευημερία;

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πουπουλένια Πολιτεία

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 80 '

Εμπνευσμένο από τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, το αντιπολεμικό παραμύθι ενσωματώνει σύγχρονα στοιχεία σε μια ιστορία με μάσκες, θεατρικό παιχνίδι, ζωντανή μουσική και τραγούδια.

104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.