Νέες κυκλοφορίες για τους μικρούς βιβλιοφάγους από τις Εκδόσεις Πατάκη

5 καινούρια έργα από ταλαντούχους συγγραφείς και εικονογράφους για κάθε γούστο.

Εκδόσεις Πατάκη

"Το χαρούμενο λιβάδι" της Φυλλιώς Νικολούδη

Το χαρούμενο λιβάδι

Το χαρούμενο λιβάδι είναι μία ιστορία που διαπραγματεύεται βασικές διαπολιτισμικές αρχές και καλλιεργεί τον διαπολιτισμικό γραμματισμό. Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του, μας δίνεται η δυνατότητα να προσεγγίσουμε έννοιες όπως η αποδοχή και ο σεβασμός της ετερότητας, η αναγνώριση, η ενσυναίσθηση, τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις, η επικοινωνία, η αλληλεπίδραση. Την εικονογράφηση υπογράφει ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.

"Η Καρακατσού και οι δράκοι" του Βαγγέλη Γονιδάκη

Η Καρακατσού και οι δράκοι

Ένα αυθεντικό λαϊκό παραμύθι, με εικονογράφηση της Λίας Φωτιάδου, για τη δύναμη της αγάπης που νικάει την ασχήμια και ανατρέπει τις μαγικές δυνάμεις του κακού. Γιατί, τελικά, ο μοναδικός δρόμος στη ζωή είναι ο δρόμος της αγάπης.

"Ο ψεύταρος βοσκός Μητς Μπόι και άλλες ιστορίες" του Σάκη Σερέφα

Ο ψεύταρος βοσκός Μητς Μπός και άλλες ιστορίες

Ένα απολαυστικό κόμικ με πολύ γέλιο από τον βραβευμένο Σάκη Σερέφα και την εικονογράφο Στέλλα Στεργίου.

Ο Μιτς Μπόι βαριέται να βόσκει τα πρόβατα μονάχος γι’ αυτό και καταστρώνει μία φάρσα. Θα την πληρώσει ακριβά. Στη διπλανή ιστορία, δυο τράγοι πάνω σε ένα γεφύρι μαλώνουν για το ποιος θα το περάσει πρώτος. Ποιος πέρασε τελικά; Ή μήπως δεν πέρασε κανείς; Στην παραδιπλανή ιστορία, ένα παγιδευμένο λιοντάρι ζητά βοήθεια από ένα ποντίκι.

"Ουμπάιντα - Το καραβάνι των ψυχών" της Βησσαρίας Ζορμπά-Ραμμοπούλου

Ουμπάιντα - Το καραβάνι των ψυχών

Περιπέτεια ενός νεανικού αταίριαστου έρωτα ανάμεσα σε μία αρχοντογεννημένη Ελληνίδα και σε έναν Άραβα σκλάβο. Η ιστορία, εκμεταλλευόμενη τη δεδομένη ιστορική εποχή, όταν αρχαίες θρησκείες ξεψυχούν και νέες ανατέλλουν, καταδεικνύει την εξαθλίωση που προκύπτει από τη δεισιδαιμονία καθώς και τα αδιέξοδα της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας. Ένα συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα από την εξαιρετική συγγραφέα Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου και την εικονογράφο Θέντα Μιμηλάκη.

"Ένα παράξενο ατύχημα" (Σειρά: Μυστήρια για δύο) της Ζέφης Συρίβλη

Ενα παράξενο ατύχημα

Μια περιπέτεια που συνδυάζει το μυστήριο και την αγωνία με την αξία της φιλίας. Ταυτόχρονα προσεγγίζει διάφορα θέματα όπως είναι η σημασία της προσφοράς, η μονογονεϊκή οικογένεια, ο ρόλος και η αξία των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, η ψυχική ανθεκτικότητα στα δύσκολα και το νόημα της ελπίδας. Την εικονογράφηση υπογράφει η Λέλα Στρούτση.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".