Με μαριονέτες από την Ισπανία συνεχίζεται το "9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης"

Μια παράσταση βασισμένη σε τεχνικές παραδοσιακού κουκλοθέατρου του 18ου και του 19ου αιώνα, στο "Εργαστήρι Μαιρηβή".

'Passages' Κουκλοθέατρο © Salvatore E. Masala

Με μαριονέτες από την Ισπανία συνεχίζονται και τον Νοέμβριο οι παραστάσεις στο πλαίσιο του "9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης" στο "Εργαστήρι Μαιρηβή". Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 12 μ.μ., ο καταξιωμένος Ισπανός μαριονετίστας Toni Zafra, έρχεται με τις μαριονέτες του και την παράσταση "Passages". 

Ο Toni Zafra υπηρετεί την τέχνη της παραδοσιακής μαριονέτας από το 1980. Ο θίασός του οργανώνει παραστάσεις και εργαστήρια πάνω στην τέχνη της δημιουργίας και του χειρισμού παραδοσιακής μαριονέτας και κουκλοθεατρικών αντικειμένων. Στόχος του θιάσου είναι να κρατήσει ζωντανή αυτή την αιώνια τέχνη ανάμεσα στους νέους κουκλοπαίκτες, εμποδίζοντας έτσι την πλήρη εξαφάνιση και τη λήθη της.

Μια παράσταση με μαριονέτες εμπνευσμένη από τον μποέμικο κόσμο του τσίρκου, που αποκαλύπτει παραδοσιακές τεχνικές οι οποίες έχουν διαφυλαχθεί εδώ και χρόνια από πολλές γενιές κουκλοπαικτών. Οι μαριονέτες - μικροί χαρακτήρες, "ανθρώπινα όντα", ζώα και πράγματα γράφουν τη δική τους ιστορία μέσα από την αληθινή τους γλώσσα, την κίνηση.

Info: Εργαστήρι Μαιρηβή | 19/11, 8 μ.μ. | 20/11, 12 .μ. | Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ, Μειωμένο: 8 ευρώ, Μέλη Unima: 6 ευρώ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Από το σχέδιο στη μορφή: Δημιουργούμε χριστουγεννιάτικα στολίδια

Ένα εικαστικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 6–12 ετών για να ζήσουν τη μαγεία των γιορτών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/11/2025

Παραστάσεις καθολικής προσβασιμότητας για την "Αλίκη" του Μικρού Εθνικού

Το Εθνικό Θέατρο ανοίγει τη Χώρα των Θαυμάτων για όλους. Στο πλαίσιο του προγράμματος "Πολιτισμός για Όλους" του Εθνικού Θεάτρου, δύο παραστάσεις του έργου "Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων" πραγματοποιούνται σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας.

Ζωγραφίστε τα "Χριστουγεννιάτικα Χρώματα" στο διαγωνισμό της Πρεσβείας της Γερμανίας και κερδίστε πλούσια δώρα!

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ζωγραφικής για τη δημιουργία της χριστουγεννιάτικης κάρτας της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα είναι "Χριστουγεννιάτικα χρώματα".

Σχολεία και Ομάδες του Δάσους: Η μάθηση έξω από τους σχολικούς τοίχους

Σε μια εποχή που κυριαρχεί η γρήγορη πληροφορία και το scrolling τα παιδιά χρειάζονται περισσότερο ελεύθερο παιχνίδι στη φύση.

Ο Καραγκιόζης μάς λέει την ελληνική μυθολογία στο Ελέρ

Με "Θησέα και Μινώταυρο" ανοίγει τον ευφάνταστο κύκλο "Καραγκιόζη πες μας για την αρχαία Ελλάδα" ο Σωκράτης Κοτσορές, ενώνοντας το θέατρο σκιών με την ελληνική μυθολογία στο θέατρο Ελέρ.

Οι "Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων" από την Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου: Ένα ταξίδι ελευθερίας και φαντασίας

Στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας", η Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου καλεί κάθε μικρή και μεγάλη "Αλίκη" να βρει τη δική της φωνή μέσα από την ανατρεπτική διασκευή του κλασικού αριστουργήματος του Λιούις Κάρολ "Η Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων".