Tην νέα σχολική χρονιά "Ζήσε την δική σου περιπέτεια στο Ίδρυμα Ευγενίδου"

Δράσεις του που σχετίζονται με τις Φυσικές Επιστήμες, τις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), τα Μαθηματικά, την Αστροφυσική για μικρούς και μεγάλους.

Ζήσε την δική σου περιπέτεια στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, και αυτόν τον Σεπτέμβρη, ανοίγει για το κοινό με ανανεωμένο πρόγραμμα και φιλοδοξεί να συμβάλει στην εξοικείωση με την επιστήμη μέσα από τον εκπαιδευτικό προσανατολισμό του για τη στήριξη της Τεχνικής, επιστημονικής Εκπαίδευσης. Κάθε χρόνο, παιδιά, νέοι, και  ενήλικες έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις δράσεις του που σχετίζονται με τις Φυσικές Επιστήμες, τις  Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), τα Μαθηματικά, την Αστροφυσική. Σημαντικό μέρος της εκπαιδευτικής εμπειρίας αφιερώνεται στην ανάδειξη των σύγχρονων τεχνολογιών και στις μη τυπικές μορφές μάθησης, με στόχο τη "μαθητοκεντρική" εκπαίδευση και την διά βίου μάθηση. 

Μέσα από ένα συνολικό πρόγραμμα εκπαιδευτικής καινοτομίας, το ΙΕ υπηρετεί με συνέπεια, εδώ και 66 χρόνια, τη διάδοση της γνώσης και ακολουθεί τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, παρουσιάζοντας προγράμματα προσαρμοσμένα για κάθε ηλικία. Καθημερινά επισκέπτονται το ΙΕ μαθητές όλων των βαθμίδων, από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο, επιλέγοντας ανάμεσα σε πλήθος διαθέσιμων εκπαιδευτικών δράσεων αυτό που επιθυμούν και ταιριάζει στον κύκλο ενδιαφερόντων και στην ηλικία τους (5-18 ετών).

Ζήσε την δική σου περιπέτεια στο Ίδρυμα Ευγενίδου

H επιστημονική ομάδα του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας σχεδίασε και υλοποιεί τα εργαστήρια "Ρομποτικά Ζωάκια", "Εισαγωγή στο microbit" και "Προγραμματίζοντας τον Sawyer", αλλά και επιδείξεις πειραμάτων με τίτλο "Μουσική, Φυσική, Μαθηματικά" και "Μικροί Επιστήμονες: Ανακαλύπτω το φως και τα χρώματα", ενώ υπόσχεται μια αξέχαστη διαδραστική εμπειρία στην διώροφη έκθεση επιστήμης και τεχνολογίας του Κέντρου. 

Το UTech Lab προετοιμάζει τον πιο ελκυστικό διαγωνισμό προγραμματισμού για νέους, το "Μini Jam Scratch", με την υπόσχεση να εντυπωσιάσει και με τις νέες σειρές εργαστηρίων του όπως τα "Vector Graphics", "Εισαγωγή στην Python", "Προγραμματισμός με Scratch" και "Δημιουργία Pixel Sprite".

Μπορεί κάποιος να έχει διαβάσει για τους κόκκινους γίγαντες και τους άσπρους νάνους, για τις πτώσεις των μετεωριτών και τις μαύρες τρύπες, αλλά ποτέ δεν είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την Μεγάλη Έκρηξη, την πολική νύχτα ή να θαυμάσει τις αποχρώσεις των δαχτυλιδιών του Κρόνου και των ηφαιστειακών εκρήξεων, πώς σχηματίστηκαν οι οροσειρές στην επιφάνεια της γης, αλλά και οι βαθιές τάφροι στον ωκεάνιο πυθμένα.

Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας Ίδρυμα Ευγενίδου

Η νέα παιδική παράσταση "Μαγικός Πλανήτης" στο Ψηφιακό Πλανητάριο αφορά την μικρή Μία και τον εκκεντρικό θείο της Έντμουντ, που θα προσπαθήσει, μέσω ενός αστρονομικού οργάνου, να αλλάξει τις εποχές του κόσμου. Θα καταφέρει η Μία να αποτρέψει την φυσική καταστροφή; Θα μπορέσει να σώσει τον κόσμο; 

Εκτός από τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, έρχονται στο ΙΕ καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα από την Ειδική Βιβλιοθήκη που ανοίγει με νέες υβριδικές υπηρεσίες σύντομα τις πύλες της στο κοινό, αλλά και διεπιστημονικές συναντήσεις σε ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο, με σκοπό την διάχυση της γνώσης. Στο ΙΕ, άλλωστε, η εκπαίδευση συνδυάζεται με την ψυχαγωγία και η μάθηση με την φαντασία.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρο το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του ΙΕ για τη χρονιά 2022-2023 εδώ.

Διαβάστε Επίσης


 
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πολύχρωμα πειράματα για μικρούς και μεγάλους επιστήμονες

Οι δραστηριότητες του Μουσείου Πειραμάτων περιλαμβάνουν από πολύχρωμα πειράματα και δεινόσαυρους, μέχρι αληθινά πειράματα Χημείας και κατανόηση των καιρικών φαινομένων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2022

"Θεατροπαιχνιδίσματα στο μαγικό βαγόνι" της Αμαξοστοιχίας Ρουφ

Ένα ταξίδι στο χρόνο, το παιχνίδι και τη γνώση μέσα από τους φανταστικούς κόσμους της μυθολογίας, της λογοτεχνίας, των λαϊκών παραμυθιών και των εθίμων.

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.