Είδαμε το «Πιο δυνατός και από τον Σούπερμαν»

Εκδημοκρατισμένο, απενοχοποιημένο θέατρο για παιδιά, απαλλαγμένο από κοινωνικές αγκυλώσεις προσφέρει η Συντεχνία του Γέλιου.

Είδαμε το «Πιο δυνατός και από τον Σούπερμαν»

Εκδημοκρατισμένο, απενοχοποιημένο θέατρο για παιδιά, απαλλαγμένο από κοινωνικές αγκυλώσεις προσφέρει η Συντεχνία του Γέλιου, η θεατρική ομάδα που δεν φοβάται να καταπιαστεί με δύσκολα θέματα, όπως αυτό του ρατσισμού και των προκαταλήψεων. Στο «Πιο δυνατός και από τον Σούπερμαν» του Βρετανού Ρόι Κιφ, ένα αγόρι με κινητικά προβλήματα και η οικογένειά του αποδεικνύουν με τη συμπεριφορά τους, πως τα τείχη της αποξένωσης και της απαξίωσης τα χτίζουν οι άνθρωποι με τη στάση και τις ιδέες τους.

Παρακολουθώντας την παράσταση στο κέντρο της Αθήνας, μιας πόλης που δεν ανοίγει δρόμους στα άτομα με αναπηρία, δεν τα ενθαρρύνει να κινηθούν με ευκολία ανάμεσά μας, συγκλονίζεσαι από τα ερωτήματα που θέτουν τα πρόσωπα του έργου: Αφού οι άνθρωποι έχουν τόση ποικιλία, γιατί ο κόσμος φτιάχνεται για μία κατηγορία; Πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί και από τον Σούπερμαν ή υπάρχει κι άλλος τρόπος; Μπολιασμένη με χιούμορ και ρεαλισμό, η σκηνοθεσία των Βασίλη Κουκαλάνι και Αντώνη Ρέλλα έδωσε τη δυνατότητα στους ηθοποιούς Γιώργο Κατσή, Μαρία Μοσχούρη, Τάνια Παλαιολόγου, Μιχάλη Τιτόπουλο και Θοδωρή Σκυφτούλη να παίξουν με ωραία ένταση, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον σε ένα έργο-μάθημα ανθρωπιάς. Η παράσταση θα παίζεται για λίγο ακόμα στο Σύγχρονο Θέατρο.

Περισσότερες πληροφορίες

Πιο δυνατός κι απ’ τον Σούπερμαν

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Έργο-τομή των ’80s-’90s, το οποίο παρακολουθεί τον Άρη, έναν προ-έφηβο με αναπηρία.

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Αποκριάτικα εργαστήρια στο Μουσείο Πειραμάτων

Οι μεγάλοι επιστήμονες 8-12 ετών θα ανακαλύψουν το πρώτο Science Escape Room ενώ οι πιο μικροί θα λάβουν μέρος στο αποκριάτικο εργαστήριο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/02/2023

Το παιδικό βιβλίο "Η βασίλισσα των πάντων" που έγινε παράσταση στο Μέγαρο

Η βρεφική παράσταση του Λάμρπου Φισφή που βασίστηκε στο βιβλίο της Σάρα Τοσκάνο συνεχίζεται στο Μέγαρο Μουσικής με την ίδια και τον μουσικό Σόλη Μπαρκί.

Aποκριάτικα εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Βιωματικά εργαστήρια, παραμύθια, θέατρο και πολλά αποκριάτικα δρώμενα που οι μικροί μας φίλοι θα λατρέψουν!

Μαθαίνουμε πώς η ελιά έγινε πηγή έμπνευσης των Ελλήνων Χαρακτών – Ζωγράφων του 20ου αιώνα

Μύθοι συμβολισμοί, χρώματα, υφές και τ’ αγαθά που προσφέρει αυτό το ιερό, αιωνόβιο δέντρο .

Γνωρίστε τον Μικρασιατικό πολιτισμό μέσα από το εφηβικό εργαστήρι του Μουσείου Μπενάκη

Τα παιδιά θα διαχειριστούν με δημιουργικό τρόπο έννοιες και σύμβολα και θα μεταμορφώσουν τα δεδομένα που λαμβάνουν εκφράζοντας την άποψή τους στα μέσα επικοινωνίας που ήδη χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους.

Απόκριες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα κατασκευάσουν μάσκες συναισθημάτων, εμπνευσμένες από το αρχαίο θέατρο, και θα μεταμορφωθούν σε πρωταγωνιστές έργων γνωστών καλλιτεχνών του 19ου και του 20ου αιώνα.

Η "Πουπουλένια Πολιτεία" ξανά στη σκηνή του θεάτρου 104

Μια διαδραστική παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.