Οδηγός Παιδιού

Είδαμε το «Πιο δυνατός και από τον Σούπερμαν»

Εκδημοκρατισμένο, απενοχοποιημένο θέατρο για παιδιά, απαλλαγμένο από κοινωνικές αγκυλώσεις προσφέρει η Συντεχνία του Γέλιου.

Είδαμε το «Πιο δυνατός και από τον Σούπερμαν»

Εκδημοκρατισμένο, απενοχοποιημένο θέατρο για παιδιά, απαλλαγμένο από κοινωνικές αγκυλώσεις προσφέρει η Συντεχνία του Γέλιου, η θεατρική ομάδα που δεν φοβάται να καταπιαστεί με δύσκολα θέματα, όπως αυτό του ρατσισμού και των προκαταλήψεων. Στο «Πιο δυνατός και από τον Σούπερμαν» του Βρετανού Ρόι Κιφ, ένα αγόρι με κινητικά προβλήματα και η οικογένειά του αποδεικνύουν με τη συμπεριφορά τους, πως τα τείχη της αποξένωσης και της απαξίωσης τα χτίζουν οι άνθρωποι με τη στάση και τις ιδέες τους.

Παρακολουθώντας την παράσταση στο κέντρο της Αθήνας, μιας πόλης που δεν ανοίγει δρόμους στα άτομα με αναπηρία, δεν τα ενθαρρύνει να κινηθούν με ευκολία ανάμεσά μας, συγκλονίζεσαι από τα ερωτήματα που θέτουν τα πρόσωπα του έργου: Αφού οι άνθρωποι έχουν τόση ποικιλία, γιατί ο κόσμος φτιάχνεται για μία κατηγορία; Πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί και από τον Σούπερμαν ή υπάρχει κι άλλος τρόπος; Μπολιασμένη με χιούμορ και ρεαλισμό, η σκηνοθεσία των Βασίλη Κουκαλάνι και Αντώνη Ρέλλα έδωσε τη δυνατότητα στους ηθοποιούς Γιώργο Κατσή, Μαρία Μοσχούρη, Τάνια Παλαιολόγου, Μιχάλη Τιτόπουλο και Θοδωρή Σκυφτούλη να παίξουν με ωραία ένταση, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον σε ένα έργο-μάθημα ανθρωπιάς. Η παράσταση θα παίζεται για λίγο ακόμα στο Σύγχρονο Θέατρο.

Περισσότερες πληροφορίες

Πιο δυνατός κι απ’ τον Σούπερμαν

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Έργο-τομή των ’80s-’90s, το οποίο παρακολουθεί τον Άρη, έναν προ-έφηβο με αναπηρία.

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ποιο είναι το πρώτο νεοελληνικό μυθιστόρημα φαντασίας του 19ου αιώνα που ανεβαίνει στο θέατρο Σταθμός;

Ένα περιπετειώδες και μεταφυσικό ταξίδι στα ήθη του 19ου αιώνα ετοιμάζεται να ξεκινήσει στο Σταθμό με τον "Πίθηκο Ξουθ" πρωταγωνιστή στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ιάκωβου Πιτσιπίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
18/01/2022

Κωνσταντίνα Νικολαΐδη: "Οι άνθρωποι βλέπουμε μέσα από μια περιορισμένη οπτική γωνία"

Η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη καταφέρνει να είναι εξίσου επιτυχημένη ως παραγωγός και ως σκηνοθέτρια. Απολαμβάνει την επιτυχία των "Δώδεκα ενόρκων", αλλά δεν επαναπαύεται στις δάφνες της. Φιλοσοφεί τη ζωή και αναζητά τη χαρά στο μοίρασμα με τους θεατές και τους συνεργάτες της.

Έτοιμη η μιούζικαλ εκδοχή των "Φτηνών τσιγάρων" του Ρένου Χαραλαμπίδη στη Λυρική

Τα "Φτηνά τσιγάρα" του Ρένου Χαραλαμπίδη, μια ταινία που είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις μουσικές του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου γίνεται μιούζικαλ από την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ.

Σε προσωρινή αναστολή μπαίνουν κάποια από τα θέατρα της Αθήνας

Ποια θέατρα ανταποκρίθηκαν στα νέα μέτρα και θέτουν σε προσωρινή αναστολή το 100% των εργαζομένων τους;

Ερευνητική ανάγνωση του Κάφκα

Ένα από τα λογοτεχνικά αριστουργήματα του 20ού αιώνα, η "Μεταμόρφωση" του Φραντς Κάφκα, σε σκηνοθεσία Τάσου Σαγρή, για τρίτη χρονιά φέτος στο θέατρο Πόρτα.

"Αινιγματικές παραλλαγές" με Μπέζο και Δαδακαρίδη

Την εσωτερική αλήθεια δυο ανδρών φωτίζουν οι "Αινιγματικές παραλλαγές" του Ερίκ – Εμμανουέλ Σμιτ. Ο Σωτήρης Τσαφούλιας τις σκηνοθετεί με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Μπέζο και τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη.

Πλατσουρίζουμε στη βροχή με το "Dancing in the rain 3"

Χρειάζεστε κάτι απελευθερωτικό, χαρούμενο και απογειωτικό; Ακολουθήστε το ρυθμό των βημάτων κάτω από τη βροχή και κλείστε από τώρα εισιτήριο για το "Dancing in the rain 3" που επιστρέφει την Άνοιξη με νέες χορογραφίες στο City Theater (Κλειστό Γήπεδο Γαλατσίου).