«Ένα τρελό τρελό αριθμητάρι» κάνει τη μάθηση... τραγούδι

Αν τα μικρά σας κάνουν τώρα την πρώτη τους συνάντηση με τους αριθμούς, το εικονογραφημένο βιβλίο «Ένα τρελό τρελό αριθμητάρι» της Ράνιας Μπουμπουρή θα αποδειχθεί ευχάριστη και χρήσιμη παρέα.

«Ένα τρελό τρελό αριθμητάρι» κάνει τη μάθηση... τραγούδι

«Ένας κλέφτης, ένα βράδυ, χώθηκε σε ένα σπίτι και να κλέψει, ήθελε, έναν θησαυρό… Δυο περιστεράκια πολύ αγαπημένα σκέφτηκαν να φτιάξουν μια φωλιά… Τρεις μαγισσούλες, πρώτες ξαδερφούλες, άρχισαν αγώνα μαγικό…». Και κάπως έτσι, με ποιήματα και τραγούδια, το μέτρημα και η γνώση γίνονται παιχνίδι. Αν τα μικρά σας κάνουν τώρα την πρώτη τους συνάντηση με τους αριθμούς, το εικονογραφημένο βιβλίο «Ένα τρελό τρελό αριθμητάρι» της Ράνιας Μπουμπουρή θα αποδειχθεί ευχάριστη και χρήσιμη παρέα. Στην πρωτότυπη αυτή συλλογή, οι αριθμοί 1-12 γίνονται η βάση για δώδεκα σπιρτόζικα ποιήματα, το καθένα και μια ξεχωριστή ιστορία. Και οι αριθμοί 13-20 για μια ιστορία αναπάντεχα… δροσερή. Το βιβλίο περιέχει και CD με τα αντίστοιχα τραγούδια σε μουσική του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου, τα οποία ερμηνεύουν γνωστοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες (όπως οι Μανώλης Μητσιάς, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Ζουγανέλης, Δημήτρης Σταρόβας, Μάρκος Κούμαρης, Μπέσυ Μάλφα, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Γιάννης Μποσταντζόγλου κ.ά.). Αν βέβαια αυτή τη στιγμή, τα παιδιά σας καταπιάνονται με τα γραμματάκια, σημειώστε ότι το «αριθμητάρι» έχει και αδερφάκι: το βραβευμένο βιβλίο «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα» βρίσκεται στην όγδοη χιλιάδα κυκλοφορίας, πριν καλά καλά κλείσει χρόνος από την κυκλοφορία του. Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη: Βρέφη μαθαίνουν μουσική και τέχνη

Δείτε τα ενδιαφέροντα φετινά εργαστήρια του ιδρύματος, τα οποία απευθύνονται στις πολύ μικρές ηλικίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/09/2024

Τα νέα παιδικά βιβλία των εκδόσεων Ψυχογιός

Διαβάστε τους νέους τίτλους που απευθύνονται στους μικρούς αναγνώστες και θα είναι διαθέσιμοι προσεχώς.

Τα "Κυψελάκια" επιστρέφουν με δωρεάν προβολές ταινιών

Η αγαπημένη δράση επιστρέφει στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια κινηματογραφική εμπειρία, προσφέροντας δωρεάν προβολές ταινιών και διασκεδαστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

"Ο Πέτρος και ο Λύκος " από το Κουκλοθέατρο Αλεξίας Αλεξίου επιστρέφει στο Paraga

Η πρωτότυπη κουκλοθεατρική παράσταση έρχεται για 3 μόνο παραστάσεις.

Το "Δεντρόπαιδο" "σκαρφαλώνει" ξανά στο Θέατρο "Τζένη Καρέζη"

Το αγαπημένο παιδικό έργο της Μισέλ Ριμλ ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στην παιδική - εφηβική σκηνή του ιστορικού θεάτρου "Τζένη Καρέζη".

Ένα σαββατιάτικο κυνήγι θησαυρού με τους ταξιδιάρηδες χαρακτήρες της Σοφίας Αλεξίου

Οι εκδόσεις Ψυχογιός και το παιδικό βιβλιοπωλείο Onar Bookstore μάς προσκαλούν σε ένα κυνήγι θησαυρού με τη συγγραφέα και τους ήρωές της, Έλλη και Ερμή. Δηλώστε συμμετοχή (είσοδος ελεύθερη).

Μικροί Κύριοι και οι Μικρές Κυρίες: Αυτοί είναι οι νέοι χαρακτήρες στα βιβλία των εκδόσεων Χάρτινη Πόλη

Στη γνωστή σειρά παιδικών βιβλίων που κυκλοφορεί από την Χάρτινη Πόλη προστέθηκαν δύο νέοι χαρακτήρες, αλλά και τέσσερις φιγούρες αφήγησης.