Ψάρι (Το)

Ένταση και φαντασία στους μεζέδες του βυθού

Εμείς που αγαπάμε το «έξω» και θέλουμε καθαρό αέρα λόγω των συνθηκών, ειδικά τα απογεύματα όταν ο ήλιος γλυκαίνει, τι καλύτερο από μια μεγάλη (200 τ.μ.) ήσυχη αυλή με βουκαμβίλιες, δέντρα, λουλούδια κι αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια; Λίγα μέτρα μακριά απ’ τον Κεραμεικό, το «Ψάρι» έχει πάντοτε εκπλήξεις στον «μπαχτσέ» του για όσους ψάχνονται να δοκιμάσουν το «έξτρα» της ψαροφαγίας σε χαμηλές, μάλιστα, τιμές: φάβα παντρεμένη με τρούφα, λεμόνι και ένα λιόκαυτο-καπνιστό ελαφροτηγανισμένο ψάρι, τηγανητό χταπόδι πάνω σε πουρέ κόκκινης φακής αλλά κι εκπληκτικό σεβίτσε με ψάρι ημέρας, μπλεγμένο σε φύκια, αβγά ψαριού και τσάτνεϊ μάνγκο (πινελιά που εκτοξεύει) είναι τα τοπ του νέου καταλόγου, ενώ σταθερά περιζήτητα παραμένουν τα αλίπαστα και ειδικά η γούνα που φτιάχνουν μόνοι τους. Μην ξεχάσετε τους κολοκυθοανθούς!  Για συντροφιά, υπάρχει μια μακρά λίστα από αποστάγματα και κρασιά ελληνικού αμπελώνα. 


Tip: Tα μύδια, εκτός από την κλασική κόκκινη εκδοχή τους, φτιάχνονται και με κρέμα από wasabi και τυρί, κερδίζοντας την ένταση που πάντοτε ζητούσαν (το καυτερό ρυθμίζεται).

Ο χάρτης

Ψάρι (Το)

Αθήνα - Βοτανικός

Χαλκιδικής 52 & Κασσάνδρας 8, Βοτανικός

Τηλ. 2114159519

Facebook: https://www.facebook.com/Το-Ψάρι-327245058200093


Χώροι