"Poke Hawaiian Sushi": Aloha από το κέντρο της Αθήνας

poke

Σχεδόν 13280 χιλιόμετρα χωρίζουν την Ελλάδα από την Χαβάη, μια ομολογουμένως μεγάλη απόσταση που γευστικά τουλάχιστον προσπάθησαν να την ελαχιστοποιήσουν στο Poke Hawaiian Sushi. Το μικροσκοπικό και άκρως χαριτωμένο street food spot στην ολοζώντανη οδό Πετράκη, έβαλε το poke στη ζωή μας και οι Αθηναίοι ανακάλυψαν αυτή την ελαφριά και εκλεκτή λιχουδιά από το νησιωτικό σύμπλεγμα του Ειρηνικού. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια αποδομημένη εκδοχή του sushi που μπαίνει σε μπολ, δηλαδή το ξιδάτο ρύζι στρώνεται σε βαθύ πιάτο, μαζί με κυβάκια από ωμό φρέσκο ψάρι, που αλλάζει καθημερινά ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, και διάφορα άλλα δροσερά λαχανικά. 

poke

Παρότι το μενού των poke bowls συνεχώς εξελίσσεται με νέες προσθήκες, υπάρχουν κάποιες σταθερές και δημοφιλείς αξίες όπως το O`ahu με σολομό, αβοκάντο, φύτρες φασολιών, crispy κρεμμύδια, nori και σόγια σως ενώ το αφενός πιο εξωτικό Honolua με γαρίδες, ανανά, δυόσμο, σόγια σως και wasabi ή τσίλι μαγιονέζα απευθύνεται σε πιο κοσμοπολίτικους ουρανίσκους. 

poke

Εκτός από άπταιστα χαβανέζικα στο Poke Hawaiian Sushi μιλούν και ιαπωνικά, χάρη στην ενδιαφέρουσα προσθήκη των Sando, των Instagram friendly σάντουιτς από την Ιαπωνία που με τάξη και αλφαδιά γεμίζονται με υλικά όπως χοιρινή μπριζόλα με panko, τηγανητό στήθος κοτόπουλο, μελιτζάνα σε miso, ή ακόμα και μπανάνα με καραμέλα και miso.

Περισσότερες πληροφορίες

Poke Hawaiian Sushi

Πετράκη 7, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα