"Thess Bao": Ευρηματική γαστρονομία στο χέρι

thessbao

Πόση προχωρημένη γαστρονομία χειρός μπορεί να χωρέσει σε ένα αφράτο ψωμάκι ατμού; Τόσο πολλή που στα τρία καταστήματα (δύο στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα) Thess Bao τα πληθωρικά bao buns των Δημήτρη Παμπόρη, Γιάννη Ζιάγκα και Γιάννη Πατέικα κλείνουν μέσα τους πειραγμένες comfort συνταγές, αποδίδοντας τους μια μοναδική θέση στον fine street food χάρτη.

thessbao

Premium υλικά, ακομπλεξάριστοι συνδυασμοί και homemade φιλοσοφία δίνουν προβάδισμα στα ευρηματικά bao buns που δεν είναι παρά τα πιο λαχταριστά πειστήρια της υψηλών επιδόσεων γαστριμαργικής δουλειάς που γίνεται στην κουζίνα. Πέρα από τα κλασικά Caesar`s style με τραγανό κοτόπουλο, μπέικον, παρμεζάνα καθώς και το pulled pork με χοιρινό γύρο σε μαύρη μπύρα και μέλι, μαζί με ντομάτα, τραγανό κρεμμύδι, κρέμα γιαουρτιού, ξινόμηλο και σέλερι, η παλέτα εμπλουτίζεται συνεχώς με baos ημέρας και μπόλικες vegan επιλογές.

thessbao

Το street spirit εκφράζεται και σε πιο μπαμπάτσικες εκδοχές με τα bao burgers να διεκδικούν το ενδιαφέρον των καλοφαγάδων. Στα κορυφαία φιγουράρουν το Egg & bacon bao burger με "αέρα" brunch καθώς γεμίζεται με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τηγανητό αυγό, μπέικον και μαγιονέζα τρούφας ή το πιο κλασικό πολίτικο με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, κρέμα μπουγιουρντί, coleslaw και γραβιέρα. Με αντίστοιχη τόλμη και φαντασία διαχειρίζονται και τα γλυκά bao buns που μας περιμένουν σε μια δημιουργική αξιοποίηση της κρέμας της μπουγάτσας μαζί με αφρό κανέλας και άχνη. Το ίδιο απολαυστικό είναι και το Banoffee με φρέσκια μπανάνα, μερέντα, κροκάν αμυγδάλου και toffee καραμέλας.

Περισσότερες πληροφορίες

Thess Bao

Περικλέους 30-32, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα