"Mastello"

Ο απόλυτος ψαροφαγικός προορισμός.

Mastello

Μετρώντας σχεδόν μία δεκαετία παρουσίας στην Άνδρο, το "Mastello" είναι σημείο αναφοράς για ντόπιους και επισκέπτες, προσφέροντας ένα ιωδιούχο ταξίδι με comfort νοστιμιά. Πρωτεργάτης της premium ψαροφαγίας στο νησί, με αδιαπραγμάτευτη αξία τα εξαιρετικής ποιότητας κυκλαδίτικα προϊόντα μικρών παραγωγών, ο επικεφαλής της κουζίνας και συνιδιοκτήτης του "Mastello", Μιχάλης Σάτμαρης, προτείνει μια σειρά από πιάτα της θάλασσας με μοντέρνες πινελιές, αλλά και απρόσμενες δημιουργίες ημέρας –αν είστε τυχεροί και τις προλάβετε– όπως τα μπριζολάκια καπνιστού οξύρρυγχου, όλα ενδεικτικά της πολυετούς μαγειρικής του εμπειρίας. Δίπλα στο κύμα θα δοκιμάσετε θαλασσινούς θησαυρούς που ξεμπαρκάρουν καθημερινά από τα καΐκια, με προορισμό την κουζίνα, για να μεταφραστούν σε ωμοφαγικές σπεσιαλιτέ όπως το αρωματικό σεβίτσε ελληνικής γαρίδας με πορτοκάλι και λάδι βασιλικού-φέτας, το χταπόδι αρωματισμένο με ξίδι από μαύρο κεράσι, τα ζυμαρικά paccheri με μελάνι σουπιάς, γαρίδες και κολοκύθι σε ζωμό καραβίδας, το φιλέτο σφυρίδας στη γάστρα με τραχανότο και σάλτσα κακαβιάς, δίνοντας μια καλή γεύση της δημιουργικής διάθεσης του σεφ.

Mastello

Oι λάτρεις των αποσταγμάτων αξίζει να ρίξουν μια ματιά στην ενημερωμένη συλλογή του μαγαζιού από εμφιαλωμένα ούζα και παλαιωμένα τσίπουρα, καθώς και στην κάβα που κοσμούν 40 και πλέον ετικέτες κρασιών αποκλειστικά από τον ελληνικό αμπελώνα. Τον γλυκό επίλογο υπογράφει ο consultant chef pâtissier Χρήστος Σαραντινόπουλος με επιδόρπια όπως cremeux μαύρης σοκολάτας 70%, crumble χαρουπιού, γλυκό του κουταλιού κυδώνι, ρευστή κρέμα καραμέλας και σορμπέ σοκολάτας.

Mastello

Chef's tip: "Αφεθείτε στα έμπειρα χέρια του σεφ που, με έγκαιρη ενημέρωση, θα σας ετοιμάσει πιάτα εμπνευσμένα από την ψαριά της ημέρας, εφαρμόζοντας πιστά τη head-to tail λογική".

Μπατσί, 2282029198, mastello.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα