"Πηγάδι"

Της Κρήτης νοστιμάδα.

Πηγάδι

Σε "απευθείας σύνδεση" με την εξαιρετική πρώτη ύλη από τη γενναιόδωρη γη της Κρήτης, το εστιατόριο αναφοράς του Ρεθύμνου ξεχειλίζει κρητική φιλοξενία στα πάντα του. Εμπνευσμένο από αλλοτινές εποχές, ταιριάζει απόλυτα στο γοητευτικό βενετσιάνικο σοκάκι της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, στην οποία μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά από τότε, όχι όμως το επιβλητικό πηγάδι των Ενετών στην εσωτερική αυλή, που υπογραμμίζει τη νοσταλγική ατμόσφαιρα. Γύρω απ’ αυτό, είτε τα τραπεζάκια της αυλής είτε αυτά του λιθόστρωτου στενού, γίνονται πεδίο δράσης εκλεκτής γαστρονομικής παράδοσης, μέσα από πιάτα με κύριο χαρακτηριστικό την απλότητα και κεραίες ανοιχτές στις σύγχρονες προσεγγίσεις. Μελετημένη comfort ένταση θα συναντήσετε στον κρητικό κόκορα μαγειρεμένο σε λιάτικο κρασί και φρέσκια ντομάτα, συνοδεία παραδοσιακού ξινόχοντρου.

Πηγάδι

Ταυτόχρονα, οι γευστικές εκπλήξεις άλλοτε ξυπνούν μνήμες, όπως το αρνί στο πήλινο με γραβιέρα, φέτα και φρέσκια ντομάτα, κι άλλοτε ανανεώνουν την παράδοση, όπως τα αρνίσια παϊδάκια σχάρας με σάλτσα από θυμαρίσιο μέλι, ενώ η χρυσαφένια σφακιανή πίτα με παγωτό και το παραδοσιακό ξεροτήγανο μας φιλεύουν γλύκα και οικειότητα. Τοπικό ταμπεραμέντο διαθέτει και η πολύ προσεγμένη κάβα με ετικέτες κυρίως από τον κρητικό αμπελώνα και έμφαση στις γηγενείς ποικιλίες κάθε περιοχής, που συμπληρώνουν την καλοφαγική εμπειρία.

Πηγάδι

Chef's tip: "Πολύ καλή δουλειά γίνεται και στο καπνιστήριο. Απόδειξη η ζουμερή χοιρινή καπνιστή μπριζόλα με σάλτσα κάππαρης".

Ξανθουδίδου 31, Παλιά Πόλη, 2831027522, pigadi-crete.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα