"Παράγκα"

Η παράδοση που έγινε τέχνη.

Παράγκα

Στον Απόλλωνα της Ρόδου και στο χώρο της πάλαι ποτέ λέσχης των Ιταλών αξιωματικών συντελείται ένα πραγματικό θαύμα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, στην πιο αυθεντικά ροδίτικη εκδοχή της. Οι οικογένειες Ευθυμίου και Σεντονά έχουν δημιουργήσει μια ταβέρνα-πρότυπο, που φροντίζει να είναι ταυτόχρονα επαρκής –πατώντας στη δική της farm-to-table φιλοσοφία– και νόστιμη, με παραδοσιακά πιάτα στον ξυλόφουρνο, στην τσούκα ή στα κάρβουνα, δικό τους ψωμί, ντόπια χόρτα και βότανα.

Παράγκα

Το μενού εδώ ακολουθεί τις προσταγές της εποχικότητας, με τα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα από την περιοχή, μυρωδικά και δικό τους ελαιόλαδο, τη ροδίτικη χορτόπιτα και πλήθος άλλων συνταγών όχι απλώς να πείθουν αλλά και να σαγηνεύουν τον επισκέπτη, σκορπίζοντας γευστικές συγκινήσεις πασπαλισμένες με μπόλικη sui generis γνησιότητα. Ένα πολυποίκιλο διεθνές κοινό συγκεντρώνεται εδώ καθημερινά, για να γνωρίσει τη γεύση του ροδίτικου ξυλόφουρνου, με εκλεκτά κρέατα σε μαστόρικα παραδοσιακά μαγειρέματα, αλλά και προχωρημένες τεχνικές, όπως το αρνάκι στη ρομπάτα. Η λίστα κρασιών, που εστιάζει αποκλειστικά στον ροδίτικο αμπελώνα, συμπληρώνει την εμπειρία, με τις ετικέτες να είναι διαθέσιμες και για take away σε τιμή κάβας. 

Παράγκα

Chef's tip: "Η φιλοσοφία της 'Παράγκας' παραμένει πάντοτε η ίδια: στην απλότητα το κάλλος. Αυτήν ακριβώς τη φιλοσοφία προσπαθούμε να μεταλαμπαδεύσουμε και στον επισκέπτη μέσα από τις αυθεντικές μας γεύσεις".

Απόλλωνας, 2246091247, www.paraga-apollona.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα