"Ακρογιάλι"

Οι θησαυροί της θάλασσας.

Ακρογιάλι

Στην πλατεία του λιμανιού της Ίου, με θέα τη μαρίνα και την Αγία Ειρήνη, το "Ακρογιάλι" απλώνει τα τραπεζάκια του και μας υποδέχεται για να απολαύσουμε τις νοστιμιές της θάλασσας. Γι’ αυτές φημίζεται το εστιατόριο – και όχι άδικα. Μεγάλα και μικρά ψάρια, κολοχτύπες και καβούρια, χταπόδι στη σχάρα, μύδια αχνιστά, γιουβέτσι θαλασσινών, καλαμαράκια, που όσο και αν τα έχουμε γευτεί, εδώ η φρεσκάδα τους τα απογειώνει.

Ακρογιάλι

Όποιος έχει φάει στο "Ακρογιάλι", είναι σίγουρο ότι θα ξαναπάει, στην επόμενη επίσκεψή του σε αυτό το πανέμορφο νησί του Αιγαίου. Εκτός από τα ψαρικά, από την κουζίνα βγαίνουν και άλλα πιάτα, που εναλλάσσονται καθημερινά, με κοινά όμως στοιχεία τους τις παραδοσιακές ελληνικές και μεσογειακές συνταγές, τα φρεσκότατα υλικά και τη δεξιοτεχνία του σεφ Απόστολου Τσίκη, ο οποίος έχει αναλάβει και τη διαχείριση του εστιατορίου με μεγάλη επιτυχία, αποσπώντας μάλιστα μια διάκριση στα ελληνικά Βραβεία Εστίασης του 2022.

Ακρογιάλι

Chef's tip: "Τα ωμά του καλοκαιριού έχουν πιστούς οπαδούς. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, ρωτήστε για καρπάτσιο και ταρτάρ που σερβίρονται, ανάλογα με την ψαριά της ημέρας".

Πλατεία Φραγκούλη, 2286091096, www.akrogialios.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα