"Dunes"

Γαστρονομικοί αμμόλοφοι σε θαλασσινό καμβά.

Dunes

Σε έναν χώρο άψογα εναρμονισμένο με το περιβάλλον, το κομψό παραθαλάσσιο εστιατόριο του boutique ξενοδοχείου "Alexandra Golden" στη Χρυσή Αμμουδιά Θάσου αγκαλιάζει το Αιγαίο. Η μίνιμαλ αισθητική, η ειδυλλιακή τοποθεσία και οι σύγχρονου προφίλ γευστικές προτάσεις του executive chef Ιωάννη Μαρινόπουλου συνθέτουν το τρίπτυχο που πλαισιώνει μια ολοκληρωμένη εμπειρία στο πολυτελές θέρετρο. 

Dunes

Δίπλα στην πισίνα και πλάι στο κύμα, ο σεφ ξεδιπλώνει το γαστρονομικό του ταμπεραμέντο σε ένα comfort μενού με επιρροές από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Μεταφράζει κλασικές σπεσιαλιτέ σε προτάσεις σύγχρονης μαγειρικής λογικής που μοσχοβολούν ιώδιο, όπως το σεβίτσε από ψάρι ημέρας με φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα, η "βασιλική" βελουτέ ψαριών ή τα surf ‘n’ turf φρέσκα λαζάνια με μοσχαρίσιο κιμά και ουρές γαρίδας σε πλούσια κρέμα από ανεβατό Γρεβενών. Ωστόσο και το κρέας έχει την τιμητική του, με τους κεφτέδες à la grecque με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, δυόσμο και τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι ή το rib-eye από Black Angus (200 ημερών) με κροκέτες γκοργκοντζόλας και σάλτσα από κρασί Porto. Από γλυκά θα δοκιμάσετε τον μαεστρικό "μπακλαβά του σήμερα" σε ρολό με φιστίκι Αιγίνης, καρύδι, αμύγδαλο και ζεστή σάλτσα σοκολάτας.

Dunes

Chef's tip: "Αναζητήστε την κάρτα των κρασιών, στην κάβα μας θα βρείτε επιλεγμένες ετικέτες του ελληνικού κυρίως αμπελώνα που ολοκληρώνουν τη γαστρονομική εμπειρία".

Ξεν. "Alexandra Golden", Σκάλα Παναγίας, 2593058212, www.alexandragoldenhotel.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα