"Prosilio"

Στα γευστικά μονοπάτια της μνήμης.

Prosilio

Δίπλα στην ολοκαίνουργια πλατεία του νησιού, στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου, η Κρυσταλλία Καραγεώργου μαζί με τον Γιώργο Καμπίτση εκφράζουν τη φιλοξενία με τρόπο εξωστρεφή και βιωματικό. Με έδρα το νησί του Ιονίου, η νεαρή μαγείρισσα και συνιδιοκτήτρια του εστιατορίου "Prosilio" αποτυπώνει σε πιάτα υψηλών προδιαγραφών τις γευστικές της αναμνήσεις με οδηγό τα τεφτέρια της μάνας, της γιαγιάς και της προγιαγιάς της. Θεματοφύλακας της κάβας ο Γιώργος, που έχει διαμορφώσει μια λίστα με περισσότερα από 300 επιλεγμένα κρασιά από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, τα οποία συμπληρώνουν τη γευστική εμπειρία.

Prosilio

Τα πιάτα έχουν έντονες επιρροές από την επτανησιακή κουζίνα και περιλαμβάνουν γνώριμες συνταγές με σύγχρονη απόδοση, αισθητικά, τεχνικά και μαγειρικά. Ενδεικτικά, στο μενού θα βρείτε σπεσιαλιτέ όπως η "κομιντοροσαλάτα" με ντομάτα σε ζύμωση, πεπόνι σχάρας, πρέντζα από το αγρόκτημα της Κορίνας, καραμέλα ελιάς και τραγανή φρύσσα, ψάρι ημέρας ταρτάρ με ντρέσινγκ finger lime, κρέμα τζατζικιού, γρανίτα από σπαράγγια της θάλασσας, "σούγο" με μελιτζάνα σκορδοστούμπι, καλαμπόκι και αφρό από τηγανητό αβγό, κοτόπουλο αβγολέμονο με ριζότο από γογγύλι και αβγά καπνιστής ρέγγας και χοιρινό ραγού με κρέμα από τυρί της τάβλας και ζωμό χοιρινού με "μακαρόνια", όλα με την εκφραστική ματιά της σεφ.

Prosilio

Chef's tip: "Το storytelling των πιάτων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του μενού. Ακούστε τις ιστορίες της σεφ και αφεθείτε στην εμπειρία".

Αγ. Πάντων & Α. Λάττα, 2695022040, prosiliozakynthos.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα