"Cuvée"

Γεύσεις Ελλάδας σε φινετσάτο remix.

Cuvée

Ανανεωμένο κι ακόμη πιο δυναμικό επιστρέφει το εστιατόριο του εκλεκτικού "Aqua Blu Boutique Hotel + Spa", μέλος των Small Luxury Hotels of the World, που υπό τη λάμψη των Top Notch και Βραβείου Ελληνικής Κουζίνας 2022 υποδέχεται φέτος στην κουζίνα του τον σεφ Γκίκα Ξενάκη, για να στρέψει ακόμη πιο έντονα τον προβολέα σε γεύσεις Ελλάδας ιδωμένες μέσα από πρίσμα δημιουργικό. Ο πολυβραβευμένος σεφ, που έχει συνδέσει το όνομά του με την ανανέωση της ελληνικής γευστικής παράδοσης, αναλαμβάνει φέτος το consulting του πιο φίνου εστιατορίου της Κω, με τον νεαρό αλλά πολύπειρο Πέτρο Λέτση να εκτελεί χρέη executive chef. 

Cuvée

Με τα εκλεκτότερα των υλικών να κρατούν τον πρώτο λόγο και τη μοντέρνα μαγειρική αντίληψη για οδηγό, πιάτα όπως τα φρέσκα χτένια με καμένο αγγούρι, χαβιάρι ταπιόκας και σάλτσα λεμονόχορτου, ή το μπαρμπούνι με κρέμα μελιτζάνας, μαρμελάδα ντομάτας και σάλτσα κύμινο, στρώνουν το δρόμο για μια γαστρονομική εμπειρία υψηλής αισθητικής. Η καλοφαγική διαδρομή που χαράσσει η κουζίνα αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αν συνδυαστεί με τις σπουδαίες επιλογές της πάντα ενημερωμένης κάβας του εστιατορίου, ενώ το ιδανικό φινάλε γράφουν δημιουργίες όπως η λευκή σοκολάτα με μοσχολέμονο, ροδάκινο και φιστίκι Αιγίνης. 

Cuvée

Chef's tip: "Ιδανικό υπόβαθρο για ένα ρομαντικό dinner, το ατμοσφαιρικό poolside του εστιατορίου, με τη φανταστική θέα στην παραλία –ιδίως υπό το φως το καλοκαιρινού φεγγαριού– συμπληρώνει ιδανικά την κομψή μας σάλα".

Ξεν. "Aqua Blu Boutique Hotel + Spa", Παραλία Λάμπη, 2242022440, www.aquabluhotel.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα