"Pergeros"

Μια αλησμόνητη γεύση Καλντέρας.

Pergeros

Αείφως σημαίνει "αιώνιο φως" και αυτό από μόνο του αρκεί για να τεθεί εξ αρχής ένα γοητευτικό πλαίσιο στο πολυτελές αιγαιοπελαγίτικο "Aeifos Boutique Hotel", προνομιακά τοποθετημένο στην κορυφή του λόφου, στο Ημεροβίγλι. Η θαυμάσια θέα στο Αιγαίο και στο ηφαίστειο μεταμορφώνει σε μυσταγωγία την ώρα του ηλιοβασιλέματος από την προσεγμένη βεράντα του, εκεί ακριβώς που βγάζει τραπέζια και το εστιατόριο "Pergeros". Εδώ η εμπειρία ασφαλώς δεν περιορίζεται στο οπτικό πεδίο, αλλά εμβαθύνει σε αληθινές γεύσεις σύγχρονης αντίληψης, με έντονα τονισμένο το στοιχείο της ελληνικότητας.

Pergeros

Ο βραβευμένος σεφ Μιχάλης Ντουνέτας επιμελείται εξελιγμένες γεύσεις, με πιάτα που κοχλάζουν από δημιουργικότητα και νοστιμιά, ακριβώς όπως η λάβα του ηφαιστείου, έχοντας όμως την κομψότητα και τη φινέτσα των γαστρονομικών προσταγών του σήμερα. Τόσο στο μενού γευσιγνωσίας όσο και στις à la carte προτάσεις ξεχωρίζουν επιλογές όπως ο αστακός με "καλαμποκόπιτα" καλοκαιρινών λαχανικών και σάλτσα μπουγιαμπέσας, η θαυμάσια εκδοχή του μουσακά με ουρά βοδινού, το γαριδάκι με κρέμα γραβιέρας ή η τραγανή μαύρη βάφλα πέτσας κοτόπουλου με κρέμα αβγού και χαβιάρι χρυσής ρέγγας.

Pergeros

Chef's tip: "Μια ετικέτα σαντορινιού κρασιού από την προσεκτικά επιλεγμένη οινική μας λίστα θα δώσει βάθος στην απολαυστική εμπειρία, συνοδεύοντας ιδανικά τα φροντισμένα πιάτα".

"Aeifos Boutique Hotel", Ημεροβίγλι, 2286025148, 2286025154, www.aeifos-imerovigli.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα