"Elements"

Έμπνευση από το παρελθόν, πιάτα από το μέλλον.

Elements

Με τον ατμοσφαιρικό του χώρο αφοπλιστικό και τη σάλα του να αιωρείται θαρρείς πάνω από τη θάλασσα, αγναντεύοντας τον κόλπο του Αμμουδιού και τον πυρωμένο ουρανό στη δύση του ηλίου, το εστιατόριο "Elements" του "Canaves Epitome" είναι ένα επιβλητικό κομψοτέχνημα από μόνο του. Ύστερα, όμως, έρχεται η εμπειρία dining που προσφέρει η ομάδα του, με τον σεφ  Τάσο Στεφάτο να ηγείται μιας καλοκουρδισμένης  μπριγκάδας, που κινείται με ακρίβεια στο υψηλό  επίπεδο ενός απ’ τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας, όπως υποδηλώνουν και οι πολλαπλές βραβεύσεις του. Συνδυάζοντας τεχνικές αιχμής και βαθιά γνώση της παράδοσης, ο σεφ υπογράφει ένα  μενού που δανείζεται στοιχεία από την Άπω Ανατολή, τη Μαύρη Ήπειρο και τον δυτικό κόσμο, για  να τα διανθίσει με νότες Ελλάδας και να συνθέσει μια ταυτότητα πολυπρόσωπη, αλλά και μοναδική.

Elements

Το "Σοφιγάδο - γράμμα από το Ιόνιο" κρύβει  στον ταχυδρομικό φάκελο που φτάνει στο τραπέζι τη signature δριμύτητα της νοστιμιάς του σεφ, ενώ πιάτα όπως ο μπακαλιάρος με χαβιάρι, beurre blanc και υφές κολοκυθιού ή τα dry aged χτένια με λάχανο, μαύρο σκόρδο και σάλτσα αβγοτάραχου είναι χαρακτηριστικά της ντελικάτης ευρηματικότητας που χαρίζει στο εστιατόριο Χρυσό Σκούφο τα τελευταία χρόνια.

Elements

Chef's tip: "Η κάβα μας εμπλουτίζεται συνεχώς με πολλές σπουδαίες και σπάνιες ετικέτες του ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα, ενώ τα κοκτέιλ μας είναι ο ιδανικός τρόπος να ξεκινήσετε τη βραδιά σας στο 'Elements' με θέα το ηλιοβασίλεμα".

Ξεν. "Canaves Oia Epitome", Αμμούδι, Οία, 2286072499 www.canaves.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα