"Selene"

Ατμόσφαιρα και κοσμοπολιτισμός σε fine dining εκδοχή.

Selene

Εστιατόριο αναφοράς όχι μόνο για τη γαστρονομική εξέλιξη της Σαντορίνης, αλλά και για την εδραίωση της έννοιας του γαστρονομικού προορισμού στην Ελλάδα, η ιστορική "Σελήνη", πλέον από τον σαγηνευτικό κήπο της στα Φηρά, συνεχίζει να γράφει ιστορία έχοντας πια περάσει  στη νέα της φάση, με τον Έκτορα Μποτρίνι να ηγείται της κουζίνας. Με τον πολυβραβευμένο σεφ επικεφαλής και τον ταλαντούχο νεαρό Βασίλη Ρούσσο στην εκτέλεση, το "Selene" ενσωματώνει  στην ανανεωμένη, fine dining γαστρονομική του ταυτότητα την ιστορία και το σεβασμό στην παρακαταθήκη του  σπουδαίου εμπνευστή της, Γιώργου Χατζηγιαννάκη, δημιουργώντας μια καινούργια, αυτόνομη και ολοκληρωμένη γαστρονομική ταυτότητα, όπου οι φίνες ντελικατέτσες  του νησιού, όπως η φάβα ή το ντοματάκι, συνταιριάζονται  με εκλεκτά υλικά από το υπόλοιπο Αιγαίο, όπως η αγκινάρα Τήνου, η σιφνέικη κάππαρη ή το ανθότυρο Νάξου, και  γίνονται λαμπερά αστέρια σε έναν ουρανό φινέτσας και  σαγήνης.

Selene

Υψηλή τεχνική, έμπνευση, ευρηματικότητα και  βαθιά, ουσιαστική νοστιμιά γίνονται τα βασικά υλικά της νέας "Σελήνης", ενώ πιάτα όπως το κυκλαδίτικο αρνάκι γάλακτος με υφές ρεβιθιού και αγκινάρα Τήνου συνθέτουν ένα δείπνο αντάξιο, όχι μόνο του Χρυσού Σκούφου  2022 που απέσπασε το εστιατόριο, αλλά και της ιστορίας  που συνοδεύει το όνομά του.

Selene

Chef's tip: "Οι κάναβες του παλιού μοναστηριού  που στεγάζει το "Selene" φιλοξενούν  μια τεράστια συλλογή από σπουδαίες ετικέτες του σαντορινιού, του ελληνικού, αλλά και του διεθνούς αμπελώνα, που, υπό  την επιμέλεια του master of wine Γιάννη Καρακάση, πλέκουν το ιδανικό οινικό πέπλο ενός αξέχαστου δείπνου".

Φηρά, 2286022249, www.selene.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα