"Noble Gourmet Restaurant"

Η γαστρονομική ιστορία της Ρόδου στο πιάτο.

Noble Gourmet Restaurant

Το ατμοσφαιρικό rooftop εστιατόριο του ξενοδοχείου "Elysium Resort & Spa" είναι σημείο αναφοράς στο Νησί των Ιπποτών για το πρωτοποριακό γαστρονομικό του προφίλ και την πανοραμική θαλασσινή θέα.

Noble Gourmet Restaurant

Στις μαγειρικές επάλξεις, ο executive chef Γιώργος Τρουμούχης, που, σε συνεργασία με τον πολύ ικανό head chef του "Noble" Σπύρο Κουγιό, προσεγγίζει με δημιουργική ματιά την τοπική γαστρονομική παράδοση σε βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας εκφραστικά πιάτα με έμπνευση από το εποχικό τεφτέρι της Ροδίτισσας γιαγιάς.

Noble Gourmet Restaurant

Τα μενού κάθε χρόνο εξελίσσονται με οδηγό αρχές όπως η μηδενική σπατάλη τροφίμων, ενώ η τοπική πρώτη ύλη πρωταγωνιστεί σταθερά, αφού τοπικοί παραγωγοί και ντόπιοι ψαράδες βάζουν το "λιθαράκι" τους ώστε ο επισκέπτης να γνωρίσει, να μυρίσει και να γευτεί την εξέλιξη της ροδίτικης μαγειρικής ιστορίας. Φέτος, η ομάδα του "Noble" προσφέρει 4 μενού γευσιγνωσίας: το 6 σταδίων "Γνώρισε", που δημιουργείται καθημερινά από την ομάδα του Noble με βάση την εποχικότητα και τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, το 8 σταδίων "Νοστάλγησε", το 8 σταδίων "Μύρισε" και το 16 σταδίων "Γεύσου".

Noble Gourmet Restaurant

Χαρακτηριστικά πιάτα των μενού είναι το σουπιόρυζο που σερβίρεται σε ένα "κέλυφος" φτιαγμένο από τραγανό παλαιωμένο ρύζι με μελάνι σουπιάς, που γεμίζεται με σουπιά και συμιακό γαριδάκι και καλύπτεται με ένα πέπλο σουπιάς, ο καπαμάς, αρνάκι σιγομαγειρεμένο με πλιγούρι και μελιτζάνες σερβιρισμένο σε τραγανή βάση στο σχήμα της Ρόδου, ή τα "κουκουμάρια", δηλαδή μοσχάρι με μανιτάρια και bonbon από νερό στιφάδου.

Noble Gourmet Restaurant

Noble Gourmet Restaurant

Chef's tip: "Τα 'πουγκιά', πίτα από χόρτα σε ζύμωση χωρίς φύλλο με μπαρμπαρέσικο πιπεράκι, και ο 'σαλμός', κολιός με σάλτσα από χόρτα σύβραση και τραγανά μαύρα κλαδιά μυρωδικών, είναι μερικά ακόμα βασικά highlights των μενού".

Elysium Resort & Spa, Καλλιθέα, 2241045700, noble.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα