"Medousa Restaurant"

Γευστικό σημείο αναφοράς.

Medousa

Για πάνω από τρεις δεκαετίες, το εστιατόριο "Medousa" αποτελεί σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες του Πλακιά και του νότιου Ρεθύμνου γενικότερα. Ο απροσποίητα οικείος και εξαιρετικά προσεγμένος χώρος του, το ιδιαίτερα φιλικό σέρβις και η μοναδική αύρα είναι εκείνα που φροντίζουν ώστε όλοι να νιώθουν άνετα, αμέσως μόλις περάσουν την πόρτα του. Έπειτα, αναλαμβάνει η κουζίνα του, εκεί όπου ο Νίκος Μπριλάκης (η επόμενη γενιά της οικογενειακής επιχείρησης), σε συνεργασία με τον Μιχάλη Χάσικο, αξιοποιούν ιδανικά ντόπιες πρώτες ύλες σε ένα περιεκτικό μενού με ελληνικές και μεσογειακές επιλογές, που κοιτούν τόσο προς την παράδοση όσο και προς τις σύγχρονες τάσεις του φαγητού. 

Τα παραδοσιακά σύζουμα μακαρόνια εδώ γίνονται τορτελίνι, γεμιστά με αρνάκι, πηχτόγαλο και φρέσκα μυρωδικά, και συνυπάρχουν αρμονικά στο τραπέζι με φινετσάτα σεβίτσε και ταρτάρ, ενώ το τσιγαριαστό πλαισιώνεται με σάλτσα πετιμέζι, κρίταμο και αριάνι και στέκεται πλάι πλάι με σμυρναίικα αρνίσια κεφτεδάκια με τηγανητό πράσο. 

Chef’s tip: "Κάθε τραπέζι στο εστιατόριό μας σας αποκαλύπτει και μία διαφορετική πτυχή του. Ο εσωτερικός μας χώρος είναι έτσι διαμορφωμένος, ώστε να παρουσιάζει όλες τις οπτικές του".

Πλακιάς, Ρέθυμνο, Κρήτη, 6937133234, 2832031790, Facebook.

Medousa

Medousa

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα