"Hasika"

Η Κρήτη αλλιώς.

Hasika

Προσωποποίηση της αυθεντικής κρητικής φιλοξενίας, αλλά και ανοιχτός σε νέες ιδέες, επίμονος αναζητητής της καλής πρώτης ύλης και γνώστης της τοπικής και ελληνικής παράδοσης, ο Μιχάλης Χάσικος δεν έχει πετύχει τυχαία να ηγείται ενός από τα πιο επιτυχημένα εστιατόρια του Ρεθύμνου και να βάζει ένα ακόμη Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στα επιτεύγματά του. Πληθωρικός, ειλικρινής, γεμίζει το χώρο με την παρουσία του και πλέον, έχοντας στο πλάι του τη νέα γενιά, τα παιδιά του, μετουσιώνει την προσωπικότητά του στα πιάτα του που έχουν ζεστασιά, πρωτοτυπία, βαθιά νοστιμιά, σύγχρονη εικόνα, αλλά και comfort οικειότητα. Στο βενετσιάνικο στενάκι της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, στο χώρο όπου βρισκόταν το ιστορικό ρακάδικο του Χαραλαμπά, θα δοκιμάσετε μια φροντισμένη κρητική κουζίνα που λοξοκοιτάζει και προς την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και μια ποικιλία κρεάτων στα κάρβουνα. 

Δοκιμάστε γαρίδες μαριναρισμένες σε αριάνι με καυτερό μπούκοβο, φρέσκια ντομάτα, βασιλικό, χαβιάρι μαύρου σκόρδου, φέτα και παξιμάδι χαρουπιού, τονοσαλάτα με παστράμι τόνου, μαγιονέζα ντομάτας, μαρούλι, φασολάκια μαυρομάτικα, αφυδατωμένο κρόκο αβγού, άνηθο, κρεμμυδάκι φρέσκο και αγγούρι, χανιότουρτα με βραστό αρνί, ξινομυζήθρα, πηχτόγαλο, μαλάκα, γραβιέρα και βάρσαμο, και μάγουλα σοφρίτο με μοσχαρίσια μάγουλα γάλακτος, σάλτσα σοφρίτο και πούρε πατάτας. Το παραδοσιακό ψωμί είναι χειροποίητο, ενώ πολύ καλή δουλειά γίνεται και στα παστά ψάρια και αλλαντικά, που τα φτιάχνουν μόνοι τους. Ιδιαίτερη βάση έχει δοθεί και στη λίστα κρασιών με επιλογές από τον ρεθυμνιώτικο και κρητικό αμπελώνα.

Chef’s tip: "Δοκιμάστε έναν διαφορετικό γύρο από καλαμάρι με σάλτσα ψητής ντομάτας, κρεμμύδι, φρέσκα μυρωδικά, τζατζίκι με άνηθο και δροσερό αγγούρι και πιτούλες χειροποίητες, και αφήστε χώρο για τον περίφημο μπακλαβά με ξηρούς καρπούς, σιρόπι Metaxa και παγωτό καϊμάκι". 

Hasika, Αγίας Βαρβάρας 11-13, Ρέθυμνο, 2831021014, Facebook

Hasika

Hasika

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα