"Νώντας"

Ανανεωμένη παράδοση δίπλα στο κύμα.

Νώντας

Στο πιο προνομιακό σημείο της Πέρδικας, πάνω στο γραφικό λιμανάκι-περαντζάδα, με θέα το νησάκι Μονή και τις ακτές της Πελοποννήσου, η διάσημη ψαροταβέρνα του Νώντα λειτουργεί από το 1936 και συνδυάζει μοναδικά την υπέροχη τοποθεσία με τις θαλασσινές νοστιμιές. Αδελφάκι του ανακαινισμένου ξενοδοχείου "Angelina Boutique Escape", πάντα στην Πέρδικα, η ταβέρνα του Νώντα είναι χαρακτηριστικό δείγμα του πώς μια παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση κρατά ψηλά τον πήχη και ανανεώνεται στα χέρια της νέας γενιάς, κρατώντας ατόφια την ουσία της. 

Η αρχή γίνεται με την αναζήτηση των πρώτων υλών και ειδικότερα των φρέσκων ψαριών, τα οποία πρωταγωνιστούν σε παραδοσιακές συνταγές, άψογα τηγανισμένα ή ψημένα με μαεστρία. Οι σεφ Σωζία και Αγγελική Μάρτη κάνουν θαύματα στην κουζίνα, ενώ τα πιάτα έρχονται όμορφα σερβιρισμένα, στα λευκοστρωμένα τραπέζια με φόντο τη μαρίνα με τα μικρά σκάφη. Εκτός από τα ψάρια και τις συνταγές με θαλασσινά, ετοιμάζουν ακόμη υπέροχες πίτες με χωριάτικο φύλλο, ποικιλία ορεκτικών, μαγειρευτά πιάτα με παραδοσιακές συνταγές, χταπόδι γιουβέτσι, ψητά στα κάρβουνα και σπιτικά γλυκά του κουταλιού.   

Chef’s tip: "Δοκιμάστε την παραδοσιακή τηγανόσουπα, μια απλή αλλά  εξαιρετικά νόστιμη σούπα με σκορπίνα και λαχανικά, που δεν είναι τυχαία best-seller".

Νώντας, Πέρδικα, Αίγινα, 2297061233, Facebook.

Νώντας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα