"Cremnos"

Αναβιώνοντας οικείες γεύσεις με σύγχρονη ματιά.

Cremnos

Κάτι πολύ ενδιαφέρον... σιγοβράζει στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο "Cremnos" στο wellness resort "Acro suites" της Αγίας Πελαγίας. Ο σεφ Γιάννης Ροκανάς, με θητεία σε γνωστά εστιατόρια της χώρας, μαζί με την ομάδα του το έχουν βάλει σκοπό για τα επόμενα χρόνια να δημιουργήσουν έναν γαστρονομικό προορισμό, προσφέροντας "αληθινό φαγητό και εμπειρία" για τον επισκέπτη. Η φιλοσοφία του σεφ, ο οποίος αναζητά την επαφή με τον επισκέπτη μέσω της ανοιχτής κουζίνας, είναι να μεταφέρει στα πιάτα του τις σπιτικές και καλομαγειρεμένες γεύσεις που έχει σαν ανάμνηση από το χωριό του στην Ηλεία. 

Βάζοντας τη σάλτσα του στιφάδου πάνω σε ένα καλό φιλέτο μόσχου, θέλει να προσφέρει στον καλεσμένο την εμπειρία της σύγχρονης μαγειρικής αλλά ταυτόχρονα την παραδοσιακή ελληνική γεύση που ενθουσιάζει και τον πιο απαιτητικό. Σε πιάτα όπως το παστίτσιο με μαύρη τρούφα και γραβιέρα Κρήτης, τα dumplings γαρίδας σαγανάκι ή το ελληνικό ριζότο με τραχανά και αρσενικό Νάξου, η παράδοση ανοίγει νέους δρόμους. Στο εστιατόριο, ο σεφ καλεί πολλούς ντόπιους παραγωγούς για να προμηθευτεί τα προϊόντα τους στηρίζοντας τις ελληνικές πρώτες ύλες, αλλά κυρίως ανακαλώντας τα παιδικά του βιώματα, όταν τριγυρνούσε στα χωράφια και έκοβε τα φρούτα απευθείας από το δέντρο. Μάλιστα, τα κρέατα και τα ψάρια ψήνονται σε κάρβουνο ελιάς που το προμηθεύεται από έναν παραγωγό στα Ανώγια και δίνει εκπληκτικό αρωματικό και γευστικό αποτέλεσμα.

Chef’s tip: "Αναζητώ τα ντόπια τυριά, τα αλλαντικά, ακόμα και το "αράτσι” σε ανθό που βγάζουν στα νότια της Κρήτης, τα οποία απογειώνουν τη γεύση. Μυρωδικά, λαχανικά και ανθοί που διαλέγω από διάφορες φάρμες της Κρήτης κοσμούν ανελλιπώς τα πιάτα μου". 

Acro Suites, Μονοναύτης Αγ. Πελαγία, 2810812240,  Facebook, Instagram.  

Cremnos

Cremnos

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα