"Amente"

Απογείωση αισθήσεων.

Amente

Φανταστείτε τον εαυτό σας να περνά μια πέτρινη είσοδο και να μπαίνει σε μια μεγάλη, απλόχωρη, υπερυψωμένη βεράντα που, καθώς ανοίγει για να κάνει χώρο για το pool side, ξαφνικά η πισίνα της μοιάζει να γίνεται ένα με το πέλαγος που απλώνεται μπροστά της. Κι ενώ ο ουρανός καθρεφτίζεται στα ήσυχα νερά της, ο ήλιος ξεκινά να ποτίζει τον ουρανό με το χρώμα του πυρωμένου χρυσού, βάφοντας τον ορίζοντα με ένα ηλιοβασίλεμα που παραλύει τις αισθήσεις. Κι όμως, το συγκλονιστικό αυτό ηλιοβασίλεμα δεν είναι στη Σαντορίνη: είναι στη Λευκάδα, κι εσείς βρίσκεστε στο "Amente", ένα απροσπέραστο place to be του νησιού.

Αυτό το ηλιοβασίλεμα, έτσι όπως ξεδιπλώνεται από ετούτο το ύψωμα στις πλαγιές του Δρυμώνα, είναι ένα από τα ομορφότερα της Ελλάδας, κι είναι μόνο το πρώτο πιάτο στην εμπειρία του "Amente", με τον σεφ Νίκο Προκόπη να πιάνει τον γευστικό μίτο από εκεί που τον άφησε πέρσι: παραδοσιακές γεύσεις και μεσογειακά φαβορί, περασμένα από το δημιουργικό ιδιοσυγκρασιακό φίλτρο του νεαρού σεφ, που άφησε το Παρίσι για να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, συνθέτουν ένα μενού σαγηνευτικό όσο το setting, ενώ την εμπειρία ολοκληρώνουν τα ρομαντικά και μπιτάτα live performances.   

Chef’s tip: "Η προσεκτικά επιλεγμένη λίστα κρασιών μάς επιφυλάσσει εκπλήξεις και για τους πιο μυημένους, ενώ τα signature cocktails του χαλαρού bar area, που κατεβαίνει την πλαγιά, θα κάνουν τη βραδιά σας να κρατήσει περισσότερο απ’ όσο υπολογίζατε".

Amente Restaurant & Cocktail Bar, Δρυμώνας, Λευκάδα, 6977461415, Facebook, Instagram.

Amente

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα