"Μαρίνα"

Ρίχνουμε άγκυρα για βραβευμένη ψαροφαγία!

Μαρίνα

Οι πολύ καλές πρώτες ύλες έχουν απόλυτη προτεραιότητα στη σύνθεση του μενού του διάσημου θαλασσινού εστιατορίου του Κώστα Κανακάρη στο λιμανάκι της Νέας Ποτίδαιας, το οποίο παράλληλα παρακολουθεί διακριτικά και τις νέες τάσεις, με σοφιστικέ πιάτα, κερδίζοντας για ακόμη μία φορά την ειδική διάκριση Top Notch στο πλαίσιο των Χρυσών Σκούφων. Η βεράντα της "Μαρίνας", που μοιάζει με κουπαστή πλοίου έτοιμου να σαλπάρει, αποτελεί πλέον με το σπαθί της προορισμό εκλεκτής ψαροφαγίας για όσους παραθερίζουν στη Χαλκιδική. Πιάτα αναφοράς η μπουγιαμπέσα με σκορπίνα και μύδια σε έναν πλούσιο ζωμό με crostini με τουίλ μαύρου σκόρδου, το τραχανότο με καραβίδες και ξερό ανθότυρο, αλλά και τα λινγκουίνι θαλασσινών.

Ιδιαίτερες προτάσεις στα μαρινάτα, όπως το μυλοκόπι με πίκλες από παντζάρι, καρότο, παστινάκι και ξινοτύρι αρωματισμένο με μοσχολέμονο, αλλά και στα ωμά με εμπνευσμένα καρπάτσιο, ταρτάρ και σεβίτσε, όπως το ταρτάρ λαβράκι με γκουακαμόλε και κράκερ από φύκια ή το σεβίτσε αιγαιοπελαγίτικου κιτρινόπτερου τόνου σε ζωμό αχιβάδων με τσίλι και φρέσκο κόλιανδρο. Για τους πιο παραδοσιακούς δεν λείπουν πληθωρικές νοστιμιές, όπως οι ζουμερές γαρίδες σοτέ με αρωματικό βούτυρο και ντοματίνια, που σερβίρονται πάνω σε κριτσανιστή μπαγκέτα, τα αλίπαστα και μαριναρισμένα ψαράκια, αλλά και το πολύ καλό τηγάνι και τα άψογα ψημένα ψάρια. 

Chef’s tip: "Η προσεκτικά επιλεγμένη λίστα κρασιών μάς επιφυλάσσει εκπλήξεις και γιατους πιο μυημένους, ενώ τα signature cocktails του χαλαρού bar area,που κατεβαίνει την πλαγιά, θα κάνουν τη βραδιά σας να κρατήσει περισσότερο απ’ όσο υπολογίζατε".

Μαρίνα, Νέα Ποτίδαια, Χαλκιδική, 2373041570, 2373041825

Μαρίνα

Μαρίνα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα