"Αλέκος"

Από τις γεύσεις της γιαγιάς στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.

Αλέκος

Συναίσθημα, μνήμες, αρώματα, γεύσεις βγαλμένες από τις ρίζες της κρητικής παράδοσης. Αυτά είναι τα υλικά της φιλοξενίας της ταβέρνας του Σήφη Φραγκιαδάκη, που δεν είναι τυχαία ένα από τα σημεία αναφοράς της κρητικής κουζίνας. Ο Σήφης κληρονόμησε τις γνώσεις από τη γιαγιά του που μαγείρευε στην κουζίνα, όταν το μαγαζί ήταν ένα παραδοσιακό καφενείο, και θέλει όταν κάποιος κάθεται και τρώει εδώ, να θυμάται το φαγητό της. Και όντως πιάτα όπως το χοιρινό με βολβούς (ασκορδουλάκους) ή με τσιγαριαστά χόρτα είναι χαρακτηριστικά δείγματα της κουζίνας της καρδιάς που σερβίρει.

Στη δροσερή, ευχάριστη αυλή στο κέντρο των Αρμένων θα παρελάσει από το τραπέζι σας η επιτομή της κρητικής κουζίνας, με γεύσεις όπως κατσικάκι με γιαούρτι, γαμοπίλαφο, αρνί στο τηγάνι, κουνέλι στο τσικάλι. Ό,τι κι αν δοκιμάσετε, από το μοσχαράκι κοκκινιστό μέχρι το μπιφτέκι σχάρας, έχουν στη βάση τους εκλεκτά κρεατικά (αν πετύχετε ρίφι φουριάρικο, ήτοι αγριοκάτσικο, μην το χάσετε), ενώ πολύ προσεκτικά διαλεγμένα είναι και τα λαχανικά και κηπευτικά και, βέβαια, η ντόπια φρέσκια μυζήθρα. Απαραίτητο το γλυκό κλείσιμο με πορτοκαλόπιτα και σφακιανές πίτες με μυζήθρα και μέλι συνοδεία παγωμένης ρακής.

Chef’s tip: "Δοκιμάστε το σφουγγάτο, αβγά στο τηγάνι με κολοκύθια, ντομάτα και κρητική μυζήθρα, και θα υποκλιθείτε στη σοφία και τη λιτότητα της λαϊκής μαγειρικής".

Αρμένοι Ρεθύμνου, 2831041185

Αλέκος

Αλέκος

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα