"Dal Professore Naxos"

Η εστέτ ψαροφαγία βρίσκει το... δάσκαλό της.

'Dal Professore Naxos'

Σ’ ένα ειδυλλιακό σκηνικό πάνω στο κύμα, με θέα το ναξιώτικο λιμάνι και το ηλιοβασίλεμα, το "Dal Professore" πλέει σε πελάγη εστέτ ψαροφαγίας, διανθισμένης με γκουρμέ μυστικά της ιταλικής κουζίνας και εξαιρετικές ντόπιες πρώτες ύλες.

Ο professore της γεύσης Νίκος Δημητροκάλης εναλλάσσει signature πιάτα του μενού του, όπως τα χειροποίητα ραβιόλι γεμιστά με ξινομυζήθρα και άγρια χόρτα σε ελαφριά σάλτσα βουτύρου και φασκόμηλου ή τα σπαγκέτι με σκορπίνα σε άρωμα λεμονιού, με 7 ή 8 νέα πιάτα καθημερινά, τα οποία εμπνέεται με βάση την ψαριά που βρίσκει τη συγκεκριμένη μέρα. Πάστα με γκουαντσάλε και χταπόδι, φρέσκα ταλιολίνι με καρπάτσιο τόνου και σάλτσα cacio e pepe ή ταλιάτα τόνου με σάλτσα αντζούγιας και η γαστριμαργική ευδαιμονία περισσεύει. Από ορεκτικά δοκιμάστε τα αλμυρίκια με ταλατιέλες καλαμαριού και σάλτσα bagna cauda, αλλά αφήστε χώρο και για γλυκό, γιατί μιλάμε για καθαρόαιμο τιραμισού ή πανακότα σε άρωμα ροδόνερου και φρούτα του δάσους.

Chef’s tip: "Όσο πιο απλή είναι μια κουζίνα, τόσο πιο εκτεθειμένη είναι στα λάθη της. Το μυστικό είναι να επιτυγχάνεται ισορροπία, ακόμη κι αν υπάρχουν μόνο δύο υλικά".  

"Dal Professore Naxos", Χώρα Νάξου, 2285027034, Facebook, Instagram

Dal Professore Naxos

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα