"Γλυκάνισος"

Το ψαροφαγικό φαβορί της Πυλαίας.

γλυκανισος

Ποντάροντας με συνέπεια στην εξαιρετική πρώτη ύλη, που καταφθάνει καθημερινά από τα συνεργαζόμενα καΐκια στη Χαλκιδική, αλλά και στη βαθιά γνώση για το ψάρι, που αποτελεί για τους ανθρώπους του αντικείμενο πάθους εδώ και 15 χρόνια, ο "Γλυκάνισος" παραμένει εστιατόριο αναφοράς στην ψαροφαγία της Θεσσαλονίκης. H πολυετής του διαδρομή τον έχει εδραιώσει στη λίστα των φαβορί για τους ντόπιους, και των must visit καλοφαγικών σημείων των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης κι αιτία είναι οι θησαυροί που συγκεντρώνονται στο in house ιχθυοπωλείο, και γίνονται η αφετηρία για το θαλασσινό πανόραμα που φέρνει στα τραπέζια ο σεφ Δημήτρης Αγόρατζης.

Παίζοντας με άνεση ανάμεσα στα κορυφαία κλασικά του "Γλυκάνισου", όπως το ανάλαφρο και ντελικάτο αγιορείτικο, οι γλώσσες μενιέρ, ή το χριστόψαρο με σάλτσα βουτύρου, αλλά και τα σύγχρονα αγαπημένα σαν τα ευρηματικά σεβίτσε και τις θαλασσινές πάστες, δυνατά χαρτιά της κουζίνας είναι εξ ορισμού οι κλασικές παρασκευές που φέρνουν αφτιασίδωτη τη νοστιμιά της θάλασσας στο πιάτο, όπως τα ψητά μεγάλα ψάρια ή τα αφροτηγανισμένα μικρά.

Παράλληλα, πάνω από 150 ετικέτες συνθέτουν την οινική βεντάλια του "Γλυκάνισου", με εξαιρετικές επιλογές για κάθε διάθεση ψαροφαγίας, ενώ η εκλεκτή συλλογή από αποστάγματα έχει ενδυναμωθεί από ένα tailor made τσίπουρο, το Ευφορικόν, που έχει σχεδιαστεί με τρόπο τέτοιον ώστε να αναδεικνύει τα πιάτα του μενού. Και, βέβαια, πληθωρικά επιδόρπια σαν το γαλακτομπούρεκο με παγωτό (και στρατιά φανατικών) ή το ανάλαφρο semifreddo λεμονιού με λευκή σοκολάτα, μάνγκο και passion fruit φέρνουν γλυκό φινάλε στην απολαυστική εστιατορική εμπειρία.

Chef’s tip: "Η κουζίνα εμπλουτίζει φέτος τη φαρέτρα της με ειδικές παρασκευές, όπως τα αλλαντικά και τα λουκάνικα ψαριών και θαλασσινών. Αν έρθετε, λοιπόν, με διάθεση για κάτι καινούργιο, ρωτήστε μας κι αφήστε μας να σας εκπλήξουμε".

"Γλυκάνισος", Μεγ. Αλεξάνδρου 46, Πυλαία, 2310302882, Facebook, Instagram 

GLYKANISOS

GLYKANISOS

GLYKANISOS

GLYKANISOS

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα