"Elements"

Conceptual γαστρονομία στο ηλιοβασίλεμα.

Elements Restaurant Bar

Με τον αφοπλιστικό ατμοσφαιρικό του χώρο ολότελα ανανεωμένο, και τη σάλα του να αιωρείται θαρρείς πάνω από τη θάλασσα, έτσι που αγναντεύει τον κόλπο του Αμμουδιού και τον πυρωμένο ουρανό όταν ο ήλιος δύει, το εστιατόριο "Elements" του "Canaves Oia Epitome" είναι ένα επιβλητικό κομψοτέχνημα από μόνο του. Ύστερα, όμως, έρχεται η εμπειρία dining που προσφέρει η ομάδα του, με τον σεφ Τάσο Στεφάτο να ηγείται μιας καλοκουρδισμένης μπριγκάδας που κινείται με ακρίβεια στο υψηλό επίπεδο ενός απ’ τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας, όπως υποδηλώνουν και οι πολλαπλές βραβεύσεις του.

Συνδυάζοντας τεχνικές αιχμής και βαθιά γνώση της παράδοσης, ο σεφ υπογράφει ένα μενού που δανείζεται στοιχεία από την Άπω Ανατολή, τη Μαύρη Ήπειρο και τον δυτικό κόσμο, για να τα διανθίσει με νότες Ελλάδας και να συνθέσει μια ταυτότητα πολυπρόσωπη, αλλά και μοναδική. Το "σοφιγάδο-γράμμα από το Ιόνιο" κρύβει στον ταχυδρομικό φάκελο που φτάνει στο τραπέζι τη signature δριμύτητα της νοστιμιάς του σεφ, ενώ πιάτα όπως ο μπακαλιάρος με χαβιάρι, beurre blanc και υφές κολοκυθιού, ή τα dry aged χτένια με λάχανο, μαύρο σκόρδο και σάλτσα αβγοτάραχου είναι χαρακτηριστικά της ντελικάτης ευρηματικότητας που οδηγεί το εστιατόριο σταθερά στον Χρυσό Σκούφο τα τελευταία χρόνια.

Chef’s tip: "Η ριζική μας ανανέωση δεν περιορίζεται στο χώρο της σάλας και της κουζίνας, αλλά συνεχίζεται και στην κάβα μας, που εμπλουτίστηκε με πολλές σπουδαίες και σπάνιες ετικέτες, ενώ τα κοκτέιλ μας είναι ο ιδανικός τρόπος να ξεκινήσετε τη βραδιά σας στο "Elements" με θέα το ηλιοβασίλεμα".

Ξεν. "Canaves Oia Epitome", Αμμούδι, Οία, Σαντορίνη, 2286072499, Facebook, Instagram

ELEMENTS

ELEMENTS Chef Tasos Stefatos

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα