"Mikrasia Mykonos"

Η νέα εποχή ενός γευστικού φαβορί.

Mikrasia Mykonos

Ο γαστρονομικός άσος του ξενοδοχείου "Katikies Mykonos" γυρίζει σελίδα, υποδεχόμενος την ιδιοσυγκρασιακή γαστρονομία του Έκτορα Μποτρίνι στο τιμόνι της κουζίνας του. Στο ατμοσφαιρικό open air εστιατόριο, που χαζεύει από ψηλά τη θάλασσα του Αγίου Ιωάννη στη Μύκονο, ο πολυβραβευμένος Κερκυραίος σεφ στρέφει τον μαγειρικό του προβολέα στους γευστικούς θησαυρούς του Αιγαίου, συνθέτοντας ένα μενού που ξεδιπλώνεται σαν γαστρονομική τουρνέ στα λιμάνια των πιο νόστιμων καλοκαιριών μας.

Έτσι, συνταγές που έχουν διαποτίσει τις γευστικές μας μνήμες αποκτούν εδώ μια διαφορετική, αναπάντεχη ταυτότητα με fine comfort χαρακτήρα, μέσα από ένα menu dégustation 9 σταδίων, με τον αγαπημένο για τον σεφ (και όχι μόνο) τίτλο "Ταξιδεύοντας", και μια à la carte επιλογή να εμπλουτίζει ακόμη περισσότερο τη γευστική φαρέτρα του fixed μενού. Έτσι, πιάτα όπως το ταρτάρ γαρίδας σαν ντάκος, αλλά και το ριζότο καλαμαριού με νερό ντομάτας και μετσοβόνε δίνουν πάσα σε συνθέσεις σαν το σιγομαγειρεμένο χοιρινό με μουστάρδα, κρέμα calvados και αφρό καφέ ή το λαβράκι με μους μελιτζάνας και πιπεριά Φλωρίνης, ενώ γλυκές δημιουργίες, όπως ο "Ροδόκηπος", με τραγανές μαρέγκες, μαρμελάδα φράουλας, παγωτό λουκούμι και αφρό από τόνκα, κλείνουν ιδανικά το δείπνο.

Chef’s tip: "Είμαστε αρκετά τυχεροί ώστε στο "Mikrasia Mykonos", όπως και σε όλα τα ξενοδοχεία του ομίλου Katikies, να συνεργαζόμαστε με τον Master of Wine Γιάννη Καρακάση, ο οποίος υπογράφει και εδώ σπουδαίες και συλλεκτικές εμπειρίες wine pairing".

Ξεν. "Katikies Mykonos", Άγιος Ιωάννης, Μύκονος, 2289027890, Facebook, Instagram

Mikrasia mykonos Botrini

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα