''Ακρογιάλι''

Νέο στέκι στη νιώτικη ψαροφαγία.

Ακρογιάλι

Με τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά του Αιγαίου να δίνει πνοή στα όμορφα τραπεζάκια του, στην πλατεία του λιμανιού, απέναντι από τη μαρίνα του νησιού και στη σκιά της Αγίας Ειρήνης, το "Ακρογιάλι" ρίχνει άγκυρα στον γευστικό χάρτη της Ίου ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα καλοφαγικά spots του νησιού, χάρη στον σεφ Αποστόλη Τσίκη, που κρατά το τιμόνι αποκλειστικά στραμμένο στη θάλασσα και τους θησαυρούς της.

Το ψωμί, που ζυμώνεται καθημερινά και επιτόπου, για να έρθει παρέα με μια πιατέλα από τα φημισμένα τυριά του νησιού, είναι το πρώτο πιάτο απ’ το μενού αυθεντικότητας που σερβίρει η κουζίνα του, στο οποίο κεντρικό λόγο κρατάνε μικρά και μεγάλα ψάρια, φρέσκα και λαχταριστά, απ’ την ψαριά της ημέρας. Παράλληλα, θαλασσινοί θησαυροί όπως κωλοχτύπες, καβούρια, γαρίδες και μύδια γεμίζουν τον καμβά του τραπεζιού, ενώ μικρά τηγανητά, σαν τα τραγανά και ζουμερά καλαμαράκια του, ενθουσιάζουν τα παιδιά και θυμίζουν στους μεγάλους τη γεύση του παλιού, αγνού κι ανέμελου καλοκαιριού.  

Chef’s tip: "Όταν η ψαριά το επιτρέπει, το μενού μας ξανοίγεται και σε ωμές προτάσεις, όπως καρπάτσιο και ταρτάρ, ενώ επιλεγμένα πιάτα ημέρας που εναλλάσσονται 
καθημερινά ολοκληρώνουν το μενού μας".

Κεντρική Πλατεία Λιμανιού, Ίος, 2286091096

ακρογιάλι

ακρογιάλι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα