"Marea Sea Spirit"

Οι μετρ της βραβευμένης ψαροφαγίας.

MAREA THESSALONIKI

Ταυτισμένο με τη θαλασσινή κομψότητα και προικισμένο με τραπεζάκια έξω σε έναν από τους πιο όμορφους και ζωηρούς νέους πεζόδρομους της πόλης, το "Marea" απλώνει το Sea Spirit του τίτλου του σε διπλό ταμπλό, με τη λαμπερή, ηλιόλουστη σάλα του να είναι ιδανική για πιο πριβέ συναντήσεις, και το κομψό εξωτερικό του σαλόνι να ενδείκνυται για χάζι στην περατζάδα και ιωδούχο dining με τα νερά του Θερμαϊκού να ιριδίζουν στο βάθος. Εκπαιδευμένος στην απαιτητική λίγκα του "αδελφού σωματείου" του "Γλυκάνισου", ο ταλαντούχος σεφ Δημήτρης Κοτσιβός φέρνει στο ψαροφαγικό προσκήνιο κοσμοπολίτικα πιάτα με ελληνικό πρόσημο, προσεγγίζοντας με ολιστική μενταλιτέ και ντελικάτο άγγιγμα τον θαλασσινό μπαχτσέ που φέρνουν καθημερινά και κατ’ αποκλειστικότητα στην ψαριέρα του οκτώ επιλεγμένα καΐκια της Χαλκιδικής.

Έτσι, πέρα από τα διαλεχτά θαλασσινά, όπως τα στρείδια που ανοίγουν το γεύμα με ιωδιούχες εκρήξεις, ή τους θησαυρούς που πρωταγωνιστούν σε πιάτα-αστέρια του μενού, όπως το παραδοσιακό γιουβέτσι με ουρά αστακού, τα μεγάλα ψάρια σερβίρονται εδώ με όλους τους τρόπους, από ψαρόσουπα ή αχνιστό μέχρι στο φούρνο, ψητό ή φρικασέ. Τα ωμοφαγικά φαβορί σαν το σεβίτσε και το καρπάτσιο αποτελούν ξεχωριστές αυτοτελείς προτάσεις, με συνθέσεις όπως το καρπάτσιο τόνου μαριναρισμένου σε λουίζα, που σερβίρεται με εκχύλισμα εσπεριδοειδών και παγωτό σπιρουλίνας, ή ο ξιφίας μαρινάτος σε άλμη κόκκινων φρούτων, που συνοδεύεται από λεμονάτη κρέμα τυριού. Ανοίξτε με αυτά, συνεχίστε με μαγιάτικο σε επτανησιακό σαβόρο με πουρέ μελιτζάνας, και ύστερα αφεθείτε σε πιάτα όπως η σκορπίνα στο φούρνο, το μυλοκόπι στη λαδόκολλα ή το λαβράκι ψημένο σε κρούστα αλατιού, για να νιώσετε το sea spirit να γεμίζει τον ουρανίσκο.

Chef’s tip: Η πολύ προσεγμένη κάβα, αλλά και η μεγάλη λίστα αποσταγμάτων, ολοκληρώνουν την καλοφαγική εμπειρία, ενώ από τη λίστα των επιδορπίων δεν λείπει το φημισμένο του αρμενονβίλ, ό,τι πρέπει για ατόφιο θεσσαλονικιώτικο φινάλε".

"Marea Sea Spirit", Στρ. Καλλάρη & Λώρη Μαργαρίτη 13, Θεσσαλονίκη, 2310257696, Facebook, Instagram

marea sea spirit

marea sea spirit

marea sea spirit

marea sea spirit

marea sea spirit

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα