"Five Senses"

Έμπνευση από το παρελθόν, πιάτα από το μέλλον.

five senses

Η πανοραμική θέα στη θάλασσα και το επιβλητικό τοπίο του κόλπου των Βλυχών, το τρεμόπαιγμα των αστεριών και ο κομψά διαμορφωμένος χώρος του εστιατορίου "Five Senses", στο πολυτελές ξενοδοχείο "Lindos Blu", συνθέτουν έναν εντυπωσιακό καμβά. Οι καθοριστικές πινελιές, ωστόσο, μπαίνουν από την ομάδα της κουζίνας, με επικεφαλής τον Ροδίτη σεφ Δημήτρη Κονταράτο. Η έμπνευση προέρχεται από την ελληνική και δωδεκανησιακή γαστρονομική κουλτούρα. Σε αυτή προστίθεται η μελέτη του παρελθόντος και της ιστορίας του τόπου, με αποτέλεσμα τα πιάτα που δημιουργούνται στο παρόν να ισορροπούν με τις τάσεις του αύριο.

Ο καλεσμένος εδώ δεν βιώνει μια τυπική γευστική διαδικασία, αλλά μια φιλοσοφημένη εμπειρία απόλαυσης, που φιλοδοξεί να κάνει ό,τι υπόσχεται το όνομα του εστιατορίου: Να ικανοποιήσει και τις πέντε αισθήσεις. Και, πράγματι, πιάτα όπως η κουλουρία με οστρακόδερμα και ζωμό κακαβιάς ή το καλοσιτεμένο αρνίσιο καρέ σε koji, με κρέμα ρεβιθιού και σάλτσα από λακάνη, το πραγματοποιούν.

Chef’s tip: "Δοκιμάζοντας το κεφτεδάκι τριαντενό, θα βιώσετε μια αναπαράσταση ενός κυριακάτικου τραπεζιού στο χωριό, έτσι όπως ο ίδιος ο σεφ τη μνημονεύει, "μεταφέροντάς" τη στο πιάτο".

"Lindos Blu Luxury Hotel & Suites", Λίνδος, Ρόδος, 2244032110, Facebook, Instagram

five senses

Five senses

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα