''Ferryman''

Κρητική κουζίνα με υποδειγματική φρεσκάδα.

Ferryman

Σε μία από τις δημοφιλέστερες τοποθεσίες ολόκληρης της Κρήτης και στον παραθαλάσσιο οικισμό της Ελούντας, το "Ferryman" δεν αποτελεί απλώς μία σταθερή αξία της γεύσης, αλλά ένα εστιατόριο-προορισμός για κάθε επισκέπτη ή κάτοικο του νησιού, το οποίο με ανιδιοτελή αγάπη και μεράκι έχει δημιουργήσει ο Άκης Σφυρογιαννάκης, ιδιοκτήτης αλλά και ψυχή του μέρους. Αρχικά, σε κερδίζει αμέσως ο οικείος χώρος με τα τραπέζια πάνω στην προβλήτα, που, όταν δύσει ο ήλιος, σε συνδυασμό με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό, δημιουργεί μία essence σχεδόν κινηματογραφική.

Σε αυτό το ατόφια φιλόξενο και άκρως θελκτικό σκηνικό, ο σεφ Μιχάλης Ντουνέτας και η ομάδα του υπηρετούν μια γνήσια κρητική κουζίνα με φρεσκάδα και σύγχρονες αναφορές, που διόλου τυχαία πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας. Η γη και η θάλασσα της Κρήτης τοποθετούνται στο επίκεντρο, μαζί με προσεκτικά διαλεγμένες πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς, με τα έξοχης ποιότητας υλικά να σκιαγραφούν απόλυτα τη φυσιογνωμία των πιάτων. Το προσούτο τράγου με πίκλες αγκινάρας και παλαιωμένη γραβιέρα, το ντόπιο αρνάκι μαγειρεμένο στην παραστιά με αγκινάρες, είναι επιλογές που αξίζουν τη γαστρονομική προσοχή. Και σίγουρα δεν είναι οι μόνες.

Chef’s tip: "Κανταΐφι με κρέμα γαλακτομπούρεκου ψημένο στον ξυλόφουρνο και χειροποίητο παγωτό λουίζα από κατσικίσιο γάλα".

Ελούντα, Λασίθι, 2841041230

''Ferryman''

''Ferryman''

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα