Πιπεριά

Casual ψαροφαγία με μεγάλη ιστορία

Πιπεριά

Περισσότερα από 20 χρόνια στο Νέο Ψυχικό μετρά η "Πιπεριά", που έχει εδραιώσει τη γεύση της στις ψαροφαγικές συνήθειες της πόλης, συνδυάζοντας τη χαλαρή της καλοφαγική άποψη με καταπράσινο σκηνικό σε μια ήσυχη γωνιά της δημοφιλούς πιάτσας. Με τις φουντωτές ζαρντινιέρες να οριοθετούν την πρασιά που περιβάλλει το χώρο, ψαρομεζέδες, φρεσκότατα μικρά ψάρια και όστρακα γίνονται παραδοσιακά σημεία αναφοράς του μενού, απ’ το οποίο δεν λείπουν οι έθνικ αναζητήσεις σε πιάτα-φαβορί, όπως το poke bowl με φρέσκο τόνο, φασολάκια, chia, φασόλια edamame και ρύζι μπασμάτι ή το ταρταρ τόνου με μοσχολέμονο και αβοκάντο. Η μοντέρνα θαλασσοφαγία δίνει το στίγμα της με προτάσεις όπως το καλαμάρι σωτέ με πέστο βααιλικού και το ριζότο με καλαμάρι και το μελάνι του, ενώ πιάτα όπως το φιλέτο σολομού στη σχάρα με σάλτσα teriyaki και ρύζι basmati, τα τηγανητά μύδια σε κουρκούτι μπίρας με σκορδαλιά αβοκάντο ή το γιουβέτσι με γαρίδες, φρέσκια ντομάτα και στακοβούτυρο απλώνουν λαχταριστές μεσογειακές μυρωδιές σε αυτήν τη σαγηνευτική αυλή.

Tip: Κρεατοφαγική γκάμα από πιάτα μερακλίδικα, ναάλφρα και άκρως μεσογειακά, σιγοντάρει το κεντρικό μενού της "Πιπεριάς", για όσους από την παρέα "νηστεύουν" τη θάλασσα. 

Περισσότερες πληροφορίες

Πιπεριά

Άγγ. Σικελιανού 8 & Αδριανείου, Ν. Ψυχικό
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

"Varoulko Seaside"

Στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

"Βασίλαινας"

Η διαχρονική φινέτσα της ελληνικής θαλασσοφαγίας

"Strouga"

H cool γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου.

"Στου Λου"

Η απάντηση στο "Πού θα φάμε απόψε;".

"Σχολαρχείο της Κυψέλης"

Επιστροφή στα θρανία της απόλαυσης