Ψαράδες

Στα δίχτυα της θάλασσας

Ψαράδες

Mε τη δική του προσωπικότητα, αυτό το στέκι έχει αναδειχτεί σε ψαροφαγικό φαβορί των νοτίων προαστίων. Η φωτεινή σάλα, με τονισμένο το θαλασσινό στοιχείο και την ευχάριστη casual αύρα, δένει με την εξίσου ανοιχτόκαρδη κουζίνα, απ’ όπου ξεμπαρκάρουν καθημερινά ολόφρεσκες συνταγές με πρώτες ύλες απ’ όλη την Ελλάδα. Οι ταλαντούχοι executive chefs Νίκος Κωστιδάκης και Κώστας Κανταρτζής και ο chef de cuisine Κώστας Κουσίδης στρέφουν την πλώρη της γεύσης προς μια ανανεωμένη εμπειρία ψαροφαγίας του ελληνικού και μεσογειακού χαρακτήρα με λεπτοκεντημένες θαλασσινές σπεσιαλιτέ. Χαρακτηριστικά πιάτα το σεβίτσε τσιπούρας με τσάτνεϊ αγγούρι, γκασπάτσο ντομάτας και σχοινόπρασο, οι γεμιστές φλογέρες με αρσενικό Νάξου, μαρμελάδα ντομάτας και κουμ κουάτ, που προλογίζουν πιάτα όπως ο τόνος χουνκιάρ με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, γιαούρτι και σάλτσα τόνου και το ριζότο καραβίδας αρωματισμένο με μάραθο και πίκλα φινόκιο, χωρίς να λείπει η περίφημη παέγια της Ιβηρικής χερσονήσου με καραβίδες, καλαμάρι, μύδια και γαρίδες. Τη νεωτεριστική προσέγγιση του μενού συμπληρώνουν επιδόρπια όπως η Crème brûlée με φυσική βανίλια, το semifreddo πικρής σοκολάτας με γλυκό κουταλιού βύσσινο και καραμελωμένα φουντούκια και ο μπακλαβάς με κρέμα κανέλας και πολίτικα φύλλα.

Tip: Η αξιόλογη γκάμα κρασιών της κάβας τους και μια πολύ καλή συλλογή ελληνικών αποσταγμάτων συμπληρώνουν μια ψαροφαγική εμπειρία περιωπής.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

"Varoulko Seaside"

Στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

"Βασίλαινας"

Η διαχρονική φινέτσα της ελληνικής θαλασσοφαγίας

"Strouga"

H cool γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου.

"Στου Λου"

Η απάντηση στο "Πού θα φάμε απόψε;".

"Σχολαρχείο της Κυψέλης"

Επιστροφή στα θρανία της απόλαυσης