"Mezze Athens": Στεριανοί και θαλασσινοί μεζέδες στη Μητροπόλεως

Tο νόστιμο concept του Ομίλου Καστελόριζο σερβίρει εδώ και λίγο καιρό εκλεκτούς μεζέδες σε πόστο στο κέντρο, πολύ κοντά στις θεατρικές πιάτσες της πόλης.

MEZE ATHENS

To μεζεδοπωλείο του Ομίλου Καστελόριζο, σημείο αναφοράς στα νότια εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, σερβίρει ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις και σύγχρονες γαστρονομικές παραλλαγές και στον ιστορικά πιο κοσμοπολίτικο δρόμο της πόλης. 

mezze

Σε μία από τις πιο κεντρικές γειτονιές της πρωτεύουσας, η οποία είναι και πολύ κοντά στις θεατρικές πιάτσες, το νέο αυτό πόστο φιλοδοξεί να αναβιώσει τα  παραδοσιακά αθηναϊκά μεζεδοπωλεία με μοντέρνα ματιά. Στον λιτό και φιλόξενο χώρο του όμως η μέρα ξεκινά νωρίς το πρωί, με τα αρώματα των καβουρδισμένων κόκκων καφέ και του τσαγιού να ταιριάζουν απόλυτα με τις λαχταριστές επιλογές του ελληνικού πρωινού μενού που περιλαμβάνει αυγά, απάκι, τοματίνια, ελιές, γραβιέρα, φέτα, κατίκι, ψητές πιπεριές και φρυγανισμένο ψωμί ή το "πειραγμένο" αγγλικό πρωινό. 

mezze

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως 4

Το μεσημέρι, τη γευστική σκυτάλη παίρνουν ζουμερά κρέατα και θαλασσινά δια χειρός στου executive σεφ Βασίλη Καφαλούκου, που εμπνέεται από την ελληνική παράδοση και φιλοξενία επανασυστήνοντάς τες με σύγχρονη ματιά. Οι φημισμένες σούβλες με κοτόπουλο ή μοσχαράκι γάλακτος, τα πεντανόστιμα ορεκτικά, η μεγάλη ποικιλία από φρέσκα θαλασσινά όπως το καβούρι παϊδάκι, ο γύρος τόνου και το μαρινάτο φαγκρί για τους λάτρεις της δημιουργικής θαλασσοφαγίας αλλά και πρωτότυπα πιάτα από την "σεβιτσερία" (η Ελληνική εκδοχή του σεβίτσε) είναι μερικές από τις πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις τους. Αναζητήστε και το μενού με πιάτα ημέρας που ο σεφ δημιουργεί από διαλεχτές πρώτες ύλες που προμηθεύεται από την τοπική αγορά.

Περισσότερες πληροφορίες

Mezze Athens

Μητροπόλεως 12-14, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα