Karatarakis Hotels & Restaurants

Eco friendly κρητική φιλοξενία στο Ηράκλειο

Lato Boutique Hotel

Πάσχα στη λεβεντογέννα Κρήτη με φινέτσα, ηρεμία και λιτή πολυτέλεια; Τρία ξενοδοχεία της "Karatarakis Hotels & Restaurants" στο Ηράκλειο Κρήτης παρέχουν τα απαραίτητα για λίγες μέρες χαλάρωσης στο νησί την περίοδο της Λαμπρής. Για τις μέρες του Πάσχα και τα τρία ξενοδοχεία διαθέτουν ειδική προσφορά διανυκτέρευσης ενώ το Μ. Σάββατο σας περιμένει και Αναστάσιμο δείπνο.

Lato Boutique Hotel
© Χρήστος Δράζος

Ξεκινάμε με το "Lato Boutique Hotel" ναυαρχίδα της εταιρίας για σχεδόν μισό αιώνα. Ακριβώς απέναντι από το παλιό λιμάνι με ανεμπόδιστη θέα στο Κρητικό πέλαγος και το Ενετικό κάστρο Κούλε αποτελεί σημείο αναφοράς για την αυθεντική κρητική φιλοξενία του. Με αδιάλειπτη λειτουργία όλο το χρόνο και σταθερή ποιότητα στις υπηρεσίες του, είναι μια ακόμα επιλογή που θα σας δικαιώσει όταν βρεθείτε στο νησί. Η κεντρική του θέση είναι ιδανική για οικογένειες, επαγγελματίες και ταξιδιώτες - εξερευνητές καθώς αποτελεί ιδανικό σημείο εκκίνησης για εμπειρική γνωριμία με την πρωτεύουσα του νησιού. Αποτελείται από 54 ανακαινισμένα δωμάτια και σουίτες εκ των οποίων 2 executive σουίτες, 6 junior σουίτες, 25 δωμάτια με θέα θάλασσα και 21 δωμάτια με θέα την πόλη. 

Τα εστιατόριά του ολοκληρώνουν την εμπειρία της διαμονής προσφέροντας ενδιαφέρουσες εκδοχές της κρητικής κουζίνας αρμονικά συνδυασμένες με τις μεσογειακές γεύσεις, προσεγμένο σέρβις, καλαίσθητο και ρομαντικό περιβάλλον. Το εστιατόριο "Aroma" στο ισόγειο σας υποδέχεται τα πρωινά ενώ το εστιατόριο "Herbs’ Garden", στον τελευταίο όροφο, από την επίσημη έναρξη της θερινής σεζόν, συστήνει την δυναμική της κρητικής κουζίνας με τη σιγουριά της ποιότητας και της γεύσης της τοπικής πρώτης ύλης μεταφρασμένη σε φινετσάτα πιάτα συνοδεία επιλεγμένων κρασιών. Τέλος, από το Νοέμβριο ως το Μάρτιο, στο επίσης κομψό εστιατόριο "Brillant", θα δοκιμάσατε το τοπικό στοιχείο και σε όλο του το οινικό μεγαλείο.

Olive Green
© Χρήστος Δράζος

Tο "Olive Green", στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου, ένα προηγμένο τεχνολογικά ξενοδοχείο με οικολογικές αξίες, που συνδυάζει τις σύγχρονες υποδομές και την υψηλή τεχνολογία με τη λάμψη της Κρητικής παράδοσης. Ο χώρος είναι διαμορφωμένος ώστε να δένει αρμονικά με το φυσικό τοπίο και να πληροί όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις μιας ολιστικής βιώσιμης πολιτικής λειτουργίας. Σημειώνεται επίσης στα "συν" ότι κάθε δωμάτιο συνδυάζει άνεση και τεχνολογία προσφέροντας virtual εξερεύνηση των τοπικών αξιοθέατων και πολιτισμού.

Olive Green
© Χρήστος Δράζος

Στο κομμάτι της γαστρονομίας, θα ξεκινήσετε τη μέρα σας στο "Λιοτρίβι", με ένα πλούσιο πρωινό τοπικού χαρακτήρα, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χειροποίητο ψωμί, κέικ, σαρικοπιτάκια, γλυκά και φρούτα εποχής. Στο εστιατόριο "626 All Day Lounge & City Garden" θα δοκιμάσετε διεθνή a la carte κουζίνα στη δροσιά του πάρκου ή στην άνεση του πολύχρωμου καναπέ ξεκινώντας το πρωί με το παραδοσιακό πρωινό της γιαγιάς ή αν προτιμάτε κάτι διαφορετικό, θα δοκιμάσετε pancakes, croque madame, scrambled eggs και churros. Οι γεύσεις στο μεσημεριανό και το δείπνο είναι μια διασταύρωση της Ελλάδας με το Μεξικό, την Αμερική, τη Βρετανία και την Ιταλία με τορτίγιες, τσιμιτσάνγκα, burgers, hot dogs, fish & chips, πίτσες και παραδοσιακό κριθαράκι. Το βράδυ θα κάνετε όμως και ένα πέρασμα για τα signature κοκτέιλ της μπάρας και τα μοναδικά events.

K SUITE

Στην καρδιά του Ηρακλείου θα βρείτε και το πολυτελές boutique ξενοδοχείο "Legacy Gastro Suites", που διαθέτει 12 θεματικές σουίτες και συνδυάζει την πλούσια ελληνική γαστρονομική παράδοση με την πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης. Κάθε σουίτα φέρει στοιχεία της δεκαετίας του ’50, με κομψή αισθητική και με θέα στη Μεσόγειο από κάθε σημείο. Η θεματική αναφορά τιμά εμβληματικές προσωπικότητες όπως τον El Greco, τον Βιτσέντζο Κορνάρο και τον Νίκο Καζαντζάκη ενώ μέσα από μια σειρά ελληνικών κρασιών και επιλεγμένων premium προϊόντων στο σκρίνιο κάθε σουίτας, θα απολαύσετε μια πλούσια γαστρονομική εμπειρία. Το πρωινό που σερβίρεται στο εστιατόριο "Papi Osteria Caffeteria" περιλαμβάνει επιλογές όπως χειροποίητη πίτα, σπιτική μαρμελάδα, κρητικό μέλι, εποχικά φρούτα, τοπικά αλλαντικά και τυριά. Το a la carte μενού είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του εστιατορίου. Το μεσημέρι και το βράδυ θα δοκιμάσετε ιταλικές συνταγές με τοπικά προϊόντα και την υπογραφή του Έκτορα Μποτρίνι με φρέσκα ζυμαρικά και πιάτα όπως scaloppine al marsala, ταλιάτα brunello, spaghettoni benedetto cavalieri, τιραμισού και bonet piemontese. Από την άνεση του βελούδινου καναπέ και υπό το φως του κομψού πολυέλαιου, μπορείτε να απολαύσετε το δείπνο σας και στο δωμάτιο με θέα τη θάλασσα, επιλέγοντας επίσης και από τις "γεύσεις στη φωτιά" που προτείνει το εστιατόριο "Epsilon" στον τελευταίο όροφο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα