"Grada Nuevo", Θεσσαλονίκη

Η φίνα πλευρά της θάλασσας.

Grada Nuevo

Φάρος της φινετσάτης θαλασσινής νοστιμιάς στην πόλη εδώ και σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα, το κομψό και ντιζαϊνάτο spot του Απόστολου Ρήγα φέρει στην αύρα του την εκλεπτυσμένη εμπειρία του οικοδεσπότη του, μετρ μιας ατμοσφαιρικής σάλας έμπλεης αστικής κομψότητας και μαέστρου μιας καλοκουρδισμένης ιωδιούχας γιορτής. Με βάση την εξαιρετική πρώτη ύλη που συγκεντρώνεται εδώ καθημερινά, οι Ελένη Ρήγα και Πελαγία Σαββαΐδου υπογράφουν στην κουζίνα ένα συναρπαστικό θαλασσινό σενάριο, που ξανοίγεται σε ποικιλία κλασικών και μοντέρνων, απλών και σύνθετων προτάσεων, από τα ταρτάρ και τα σεβίτσε μέχρι τα ζυμαρικά ή τα ριζότο, ενώ πιάτα όπως τα φιλετάκια μπαρμπουνιού με καπνιστή μελιτζάνα, ντομάτα κονφί και λάδι βασιλικού και η σιγοψημένη γλώσσα με διαυγές βούτυρο και ψίχα αμυγδάλου είναι μερικά από τα φαβορί ενός εστιατορίου με σταθερή παρουσία στα βραβεία Top Notch των Χρυσών Σκούφων.

Grada Nuevo

Tip: Περισσότερες από 250 ετικέτες λευκών κρασιών παλαίωσης συνθέτουν την πλούσια κάβα του "Grada Nuevo".

Καλαποθάκη 14, 2310271074, www.gradanuevo.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

"Varoulko Seaside"

Στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

"Βασίλαινας"

Η διαχρονική φινέτσα της ελληνικής θαλασσοφαγίας