"Ovio"

Ιταλική μοντερνιτέ με υπογραφή Masterchef

Ovjo © Λεωνίδας Τούμπανος

Το "Ovio" δεν χρειάζεται συστάσεις, αφού οι γεύσεις που συνδυάζουν ιταλικό κοσμοπολιτισμό και επικαιροποιημένη ευρηματικότητα μιλούν από μόνες τους. Ο Μasterchef της κουζίνας της "Μπότας", Πάνος Ιωαννίδης, έχει επιμεληθεί ένα casual fine dining μενού που συνομιλεί νόστιμα με την Ιταλία του σήμερα. Στο σύγχρονο κλίμα βρίσκονται όχι μόνο η chic σάλα, επιπλωμένη και διακοσμημένη σε φυσικούς τόνους, και τα άφθονα φυτά, αλλά και τα πειραγμένα arancini με τραχανά και γλυκοπικάντικη μαρμελάδα ντομάτας, όπως και το "Tonno Tonnato" που πρωτοσυναντήσαμε εδώ και είναι ακόμα best seller. Ξεκάθαροι πρωταγωνιστές παραμένουν το αέρινο ριζότο, που ντύνεται με σπαράγγια και λάιμ, αλλά και η fregola με παντζάρι, καπνιστό χέλι και πορτοκάλι.

Tip: Από τις 8 επιλογές της πίτσας με το υπέροχο κάπνισμα στο ζυμάρι τους, η Funghi e Caprino με το ομώνυμο τυρί, άγρια μανιτάρια και σύγκλινο έχει το μεγαλύτερο σουξέ. 

Περισσότερες πληροφορίες

Ovio

Απόλλωνος 4, κέντρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

"Varoulko Seaside"

Στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

"Βασίλαινας"

Η διαχρονική φινέτσα της ελληνικής θαλασσοφαγίας

"Strouga"

H cool γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου.

"Στου Λου"

Η απάντηση στο "Πού θα φάμε απόψε;".

"Σχολαρχείο της Κυψέλης"

Επιστροφή στα θρανία της απόλαυσης