"Hellas", Ρόδος

Πιάτα αξιώσεων σε ροδίτικο terroir

Hellas

Σ’ ένα χώρο που η πέτρα, το ξύλο και το μέταλλο μετουσιώνονται σ’ ένα σύγχρονο ambience με μια παραδοσιακή πλακόστρωτη αυλή να πρωταγωνιστεί, στους Πεύκους της Ρόδου, μια περιοχή με μεγάλη ιστορία, αναπτύσσεται μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή της ροδίτικης κουζίνας με μεγάλη προσοχή στην πρώτη ύλη.

Hellas

Ο σεφ Κυριάκος Ιακωβίδης, με θητεία στην κουζίνα του Έκτορα Μποτρίνι, παντρεύει εκλεκτά προϊόντα τοπικών παραγωγών σε γνήσιες ροδίτικες συνταγές. Δεν γίνεται να μη δοκιμάσετε τα signature πιάτα του, όπως το λινδιακό γαριδάκι, το σουπιόρυζο -ριζότο με μελάνι σουπιάς, πέπλο από σουπιά και παπαρδέλα-, το τηγανητό καλαμάρι με μους ταραμά ή τα γαπράκια με κυκλαμινόφυλλα, άλλοτε με ντόπια γαρίδα κι άλλοτε με σφυρίδα, συνοδεία μιας εκλεκτής λίστας κρασιών από τη Ρόδο. Για γλυκό επίλογο δοκιμάστε το παραδοσιακό γλύκισμα της Ρόδου, ονόματι μελεκούνι, ενώ μια χειροποίητη λεμονάδα ΜΑ.ΠΟ.ΛΕ του 1950 αποτελεί το δροσερό αντίδοτο στη θερινή ζέστη. 

Kuriakos Iakovidis

Tip: Εδώ η πρώτη ύλη είναι η βασίλισσα. Στο εμπνευσμένο από τη Ρόδο μενού, έχουν ενταχθεί προϊόντα από τον κήπο τους, το δικό τους ελαιόλαδο, τα δικά τους αλλαντικά και ημίπαστα, αλλά και τα χειροποίητα γλυκά και παγωτά με ιδιαίτερες γεύσεις όπως μελεκούνι ή τσουρέκι.

Ε.Ο. Λάρδου – Λίνδου, Πεύκοι, 2244048316, www.hellas-pefkos.gr, Facebook, Instagram 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα