"Marea Sea Spirit", Θεσσαλονίκη

Ψαροφαγία αξιώσεων στον όμορφο πεζόδρομο

Marea

Προικισμένο με τραπεζάκια έξω σε έναν από τους πιο όμορφους πεζόδρομους της πόλης, το "Marea" απλώνει το sea spirit του τίτλου στη λαμπερή, ηλιόλουστη σάλα και στο κομψό εξωτερικό του σαλόνι, με χάζι στην περαντζάδα και στα νερά του Θερμαϊκού στο βάθος.

Marea

O ταλαντούχος σεφ Δημήτρης Κοτσιβός φέρνει στο προσκήνιο κοσμοπολίτικα πιάτα με ελληνικό πρόσημο, βασισμένα στον θαλασσινό μπαχτσέ που φέρνουν καθημερινά επιλεγμένα καΐκια της Χαλκιδικής κι έτσι, πέρα από πιάτα-θησαυρούς, όπως το παραδοσιακό γιουβέτσι με ουρά αστακού, τα μεγάλα ψάρια σερβίρονται με όλους τους τρόπους, από ψαρόσουπα ή αχνιστό μέχρι ψητό ή φρικασέ. Ωμοφαγικά φαβορί, όπως το καρπάτσιο τόνου σε λουίζα, δίνουν ξεχωριστό τόνο, ενώ συνθέσεις όπως το μαγιάτικο σε επτανησιακό σαβόρο με πουρέ μελιτζάνας, η σκορπίνα στο φούρνο και το λαβράκι σε κρούστα αλατιού γεμίζουν ιωδιούχα νοστιμιά τον ουρανίσκο.

Marea

Tip: Στις ξεχωριστές σας γιορτινές στιγμές, οικογενειακές ή προσωπικές, αποτελεί ιδανική πρόταση για την οργάνωση ενός γεύματος ή δείπνου

Στρ. Καλλάρη & Λώρη Μαργαρίτη 13, 2310257696, www.mareaseaspirit.gr, Facebook, Instagram

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα