"Salonica", Θεσσαλονίκη

Βραβευμένη γαστρονομία διά χειρός Σωτήρη Ευαγγέλου

Salonica

Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, το πανέμορφο εστιατόριο του "Makedonia Palace" δεν χρειάζεται συστάσεις. Στο πιο προνομιακό σημείο της παραλίας, ζωντανό όλη μέρα, σαν μια open kitchen με θέα στο Αιγαίο, μας περιμένει από το πρωί για εξαιρετικό πρωινό με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και, φυσικά, ελληνική κουζίνα που  μιλάει στην καρδιά.

Salonica

Salonica

Τεχνίτης και καλλιτέχνης, εμβληματική φυσιογνωμία της ελληνικής γαστρονομίας, ο executive chef Σωτήρης Ευαγγέλου οδηγεί τις αγαπημένες ελληνικές γεύσεις σε νέο επίπεδο εκσυγχρονισμού και ραφιναρίσματος, δημιουργώντας μια εξελιγμένη ελληνική κουζίνα με το προσωπικό του αποτύπωμα, που δίνει στις παραδοσιακές γεύσεις φινετσάτη σύγχρονη διάσταση και αφοπλιστική νοστιμιά. Πιάτα όπως ο μουσακάς του "Salonica", το "παστιτσάδο", αλλά και το ψάρι ημέρας με κολοκυθάκια αβγολέμονο ή το σιγομαγειρεμένο κότσι από μοσχαράκι το επιβεβαιώνουν απόλυτα με τη νοστιμιά και την εξελιγμένη τεχνική τους, που πατά στη γνώση της παράδοσης και ξυπνά μνήμες.

Salonica Evagelou

Salonica

Tip: Πολύ καλή δουλειά γίνεται και στα επιδόρπια, ενώ αξίζει να συνδυάσετε το γεύμα σας με κάποια από τις εξαιρετικές οινικές επιλογές της λίστας.

Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη, 2310897197, www.makedoniapalace.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα